Bertāns ar "Wizards" kvalificējas NBA "play-off" turnīram

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns aizsardzībā pret Domantu Saboni
Dāvis Bertāns aizsardzībā pret Domantu Saboni Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns ar Vašingtonas "Wizards" komandu ceturtdien kvalificējās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu turnīram.

"Play-in" turnīra noslēdzošajā spēlē "Wizards" savā laukumā ar rezultātu 142:115 pārspēja Indiānas "Pacers", iegūstot astoto vietu Austrumu konferencē.

Līdz ar to Vašingtonas vienība kvalificējās "play-off", kur pirmajā kārtā sērijā līdz četrām uzvarām būs jāspēkojas ar Austrumu līdervienību Filadelfijas "76ers".

Bertāns laukumā pavadīja 19 minūtes, kuru laikā viņš guva deviņus punktus (2p. 1/1, 3p. 2/6, soda metieni 1/1). 

Latvijas basketbolists arī atzīmējās ar vienu pārtvertu bumbu, vienu kļūdu, vienu piezīmi un pozitīvu +/- rādītāju +19.

"Wizards" rindās rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Bredlijs Bīls, pa 18 iemeta Rui Hačimura un Rasels Vestbruks, kuram arī 15 rezultatīvas piespēles.

Vēl uzvarētājiem ar "double-double" izcēlās Daniels Gefords, kurš guva 15 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas, bet 14 iemeta Rauls Neto.

"Pacers" sastāvā 24 punktus guva Malkoms Brogdons, bet ar "triple-double" izcēlās lietuvietis Domants Sabonis - 19 punkti, 11 atlēkušās bumbas un 10 rezultatīvas piespēles.

Spēles gaitā "Wizards" pārsvars sasniedza pat 38 punktus. Mača uzvarētājs kļuva skaidrs jau trešajā ceturtdaļā.

Vēl aprīlī "Wizards" uzvaru un zaudējumu bilance bija 17-32, taču turpinājumā komanda spēlēja daudz labāk - tā izcīnīja 17 panākumus un cieta tikai sešas neveiksmes.

NBA regulāro čempionātu "Wizards" noslēdza ar bilanci 34-38 un pēc tam izcīnīja uzvaru vienā no divām "play-in" spēlēm, kvalificējoties "play-off" turnīram.

Jau ziņots, ka "play-in" pirmajā spēlē "Wizards" ar 100:118 piekāpās Bostonas "Celtics", kas tādējādi ieguva septīto vietu un "play-off" pirmajā kārtā spēlēs pret Bruklinas "Nets".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu