Bļugera pārstāvētā "Penguins" izvirzās vadībā Stenlija kausa pirmās kārtas sērijā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Teodors Bļugers
Teodors Bļugers Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas hokejista Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" komanda ceturtdien izcīnīja uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) izslēgšanas spēļu turnīra mačā, tādējādi iegūstot vadību Stenlija kausa pirmās kārtas sērijā.

"Penguins" izbraukumā ar rezultātu 5:4 (1:0, 2:1, 2:3) pārspēja Ņujorkas "Rangers", iegūstot 2-1 vadību sērijā līdz četrām uzvarām.

Bļugers laukumā pavadīja 13 minūtes un 56 sekundes (1:57 skaitliskajā mazākumā un septiņas sekundes vairākumā), spēli pabeidzot ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Latvietis uzvarēja trīs no 10 iemetieniem, izpildīja četrus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu un nopelnīja divas soda minūtes.

Uzvarētājiem divus vārtus guva kanādietis Džefs Kārters, bet aizsargs kanādiešu aizsargs Kriss Letangs atzīmējās ar precīzu metienu un divām rezultatīvām piespēlēm (1+2).

Vēl pa reizei vārtus "Penguins" labā guva kanādietis Brendons Tanevs un amerikānis Džeisons Zakers, bet ar divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās krievs Jevgeņijs Malkins, kurš traumas dēļ nespēlēja sērijas pirmajās divās spēlēs.

"Islanders" sastāvā divus vārtus guva kanādietis Kals Klaterbaks, bet ar 1+2 atzīmējās amerikānis Skots Meifīlds.

Jau ziņots, ka sērijas pirmajā spēlē "Penguins" zaudēja ar 3:4 papildlaikā, bet otrajā mačā Pitsburga uzvarēja ar 2:1.

26 gadus vecais Bļugers šosezon trīs "play-off" mačos nav izcēlies ar rezultativitāti, bet kopumā karjerā Stenlija kausa izcīņā viņa kontā ir septiņas spēles un vieni gūti vārti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu