Kalvītis noraida iespēju Baltkrieviju izslēgt no PČ: Mēs esam hokeja ģimenes locekļi (25)

CopyDraugiem X Whatsapp
Aigars Kalvītis.
Aigars Kalvītis. Foto: Zane Bitere/LETA

Baltkrievijas hokeja izlases izslēgšana no Rīgā notiekošā pasaules čempionāta netiek izskatīta, norādīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis.

Pirmdien Rīgā, pie viesnīcas "Radisson Blu Hotel Latvija", kur izlikti pasaules čempionāta hokejā dalībvalstu karogi, Baltkrievijas oficiālais karogs tika nomainīts pret Baltkrievijas vēsturisko sarkanbalto karogu. Karogu pie viesnīcas, kur dzīvo arī Baltkrievijas hokeja izlase, nomainīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) un Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP).

Vēlāk vakarā Baltkrievijas Hokeja federācija (FHB) paziņoja, ka iesniegusi "notu" Starptautiskajai Ledus hokeja federācijai (IIHF), 2021.gada pasaules čempionāta rīkotājiem un LHF.

"Esam saņēmuši vēstuli, lai palīdzam nodrošināt spēlētājiem drošību pasaules čempionāta laikā," aģentūrai LETA apstiprināja Kalvītis.

FHB arī esot zināms par neatļautiem piketiem vietās, kur atradusies Baltkrievijas izlase, un šādas darbības pārkāpjot IIHF kodeksu. Kalvītis gan teica, ka nekā tāda neesot bijis un rīkotājiem arī neesot informācijas, ka kāds censtos kontaktēties ar "burbulī" dzīvojošo Baltkrievijas izlasi.

Tāpat LHF prezidents noraidīja, ka pēdējo dienu Latvijas nesaskaņas ar Baltkrieviju skars Baltkrievijas izlases dalību čempionātā, kategoriski noraidot, ka valstsvienība varētu tikt izslēgta no turnīra.

"Mēs esam vienas hokeja ģimenes locekļi. Nekādā gadījumā," teica Kalvītis.

Baltkrievijas izlases oficiālajā pieteikumā ir 28 spēlētāji un astoņi komandas personāla pārstāvji. Kā pagājušajā nedēļā ziņoja Baltkrievijas sporta portāls "By.tribuna.com", tikai viens no spēlētājiem un divi treneri ir parakstījuši atbalsta vēstuli Baltkrievijas pašpasludinātajam prezidentam Aleksandram Lukašenko.

2021.gada pasaules čempionātu šogad bija jāuzņem Minskai un Rīgai, tomēr 18.janvārī IIHF Padomes sēdē Minskai tika atņemtas 2021.gada pasaules čempionāta rīkotāju tiesības. Februārī IIHF Padome nobalsoja par Rīgas apstiprināšanu par vienīgo 2021.gada pasaules hokeja čempionāta rīkotāju.

Komentāri (25)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu