Video ⟩ IIHF prezidents Fāzels kritizē Staķa un Rinkēviča rīcību (59)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Renē Fāzels (no kreisās)
Renē Fāzels (no kreisās) Foto: AFP/SCANPIX

Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels veltījis kritiku Latvijas ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam (JV) un Rīgas mēram Mārtiņam Staķim (PP).

Fāzels ir neapmierināts, ka Staķis un Rinkēvičs pie viesnīcas "Radisson Blu Hotel Latvija", kur izlikti pasaules čempionāta hokejā dalībvalstu karogi, Baltkrievijas oficiālo karogu nomainīja pret Baltkrievijas vēsturisko sarkanbalto karogu.

IIHF prezidents karogu samainīšanu uzskata par nepieņemamu un norādīja, ka starpvaldību lietas jārisina diplomātiskā ceļā.

"Atskatoties mazliet atpakaļ, kad mums bija diskusijas janvārī un februārī par pasaules čempionāta notikšanu Minskā un visa pārcelšanu uz Rīgu, mums bija sarunas ar Latvijas organizatoriem, Latvijas valdību un, šķiet, arī ar Rīgas pilsētu. Viņi solīja to neizmantot un pasargāt Baltkrievijas komandu, kas šeit ieradīsies. Un tagad ar šo rīcību…" sarunā ar Latvijas Televīzijas (LTV) "Panorāmu" sacīja Fāzels.

"Mūsu loma ir aizsargāt savus locekļus, un mēs to darām. Tas nenozīmē, ka mēs pieņemam visu, kas notiek Baltkrievijā. Mēs esam pilnīgi nepolitiski šajā diskusijā. Bet nevar darīt lietas, kas notika vakar ar Latvijas ārlietu ministru un Rīgas mēru. Ir citi ceļi, diplomātiski ceļi, lai risinātu diskusijas starp dažādām valdībām. Mēs to nevaram pieņemt," uzsver Fāzels. 

Pasaules čempionāts turpināsies līdz 6. jūnijam. 

Komentāri (59)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu