Osaku soda par atteikšanos piedalīties "French Open" mediju aktivitātēs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Naomi Osaka
Naomi Osaka Foto: AP/Scanpix

Planētas otrā rakete sieviešu tenisā Naomi Osaka svētdien divu setu mačā pārvarēja Francijas atklātā čempionāta ("French Open") pirmo kārtu.

Japāniete ar rezultātu 6-4, 7-6 (7:4) pārspēja rumānieti Patriciju Mariju Tigu (WTA 63.).

Osaka ieguva 89% no pirmās serves punktiem, guva 39 punktus ar uzbrukuma sitieniem un pieļāva 35 nepiespiestās kļūdas. Japānas tenisiste šosezon uz māla seguma uzvarējusi tikai divos mačos.

Otrajā kārtā viņai pretī stāsies cita Rumānijas tenisiste - Ana Bogdana (WTA 102.).

Pirms Francijas atklātā čempionāta Osaka paziņoja, ka nepiedalīsies pēcspēļu preses konferencēs, lēmumu pamatojot ar vēlmi aizsargāt savu mentālo veselību. Pēc svētdienas uzvaras viņa nepiedalījās mediju aktivitātēs, par ko saņēma 15 000 ASV dolāru naudas sodu.

Čempionāta rīkotāji savā paziņojumā norāda, ka, ja Osaka turpinās ignorēt mediju aktivitātes, viņa var tikt izslēgta no turnīra. Turpmākās sankcijas var ietvert arī diskvalifikāciju no nākamajiem "Grand Slam" turnīriem.

Pirmo kārtu svētdien pārvarēja arī ranga ceturtais numurs Arina Sabaļenka, baltkrievietei ar rezultātu 6-4, 6-3 uzveicot horvātieti Anu Konjuhu (WTA 144.).

Turpretī fiasko pirmajā kārtā piedzīvoja kādreizējā ranga līdere Angelike Kerbere no Vācijas (WTA 27.), kura pirmajā kārtā ar 2-6, 4-6 atzina ukrainietes Anhelinas Kaļiņinas (WTA 139.) pārākumu.

Ar grūtībām pirmās kārtas spēlē saskārās sacensību 11.rakete Petra Kvitova no Čehijas (WTA 12.), kura tikai trīs setos ar 6-7 (3:7), 7-6 (7:5), 6-1 pārspēja kvalifikāciju pārvarējušo beļģieti Grētji Minnenu (WTA 125.).

Sezonas otrais "Grand Slam" turnīrs - Francijas atklātais čempionāts - norisināsies līdz 13.jūnijam, kad noslēgsies 2021.gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācija. Sieviešu turnīrā spēlēs arī Latvijas tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu