Vācijas hokeja izlases treneris pēc uzvaras pār Latviju: Spēlējām no sirds (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Toni Sēderholms
Toni Sēderholms Foto: AP/Scanpix

Vācijas izlase Latviju pasaules hokeja čempionāta spēlē otrdien uzvarēja ar cīņu, ar ziedošanos, ar metienu bloķēšanu, pēcspēles preses konferencē teica uzvarētāju treneris Toni Sēderholms.

Otrdien izšķirošajā cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Latvija ar 1:2 zaudēja Vācijai. Vienīgos vārtus Latvijas izlases labā guva Rodrigo Ābols.

"Mūsu komanda bija konkurētspējīga. Taktiski mēs šodien spēlējām labi, taču uzvarējām tikai ar cīņu, ziedošanos, metienu bloķēšanu. Tāpat kā pret Kanādu, spēlējām no sirds," pēcspēles preses konferencē teica Sēderholms.

Viņš vairākkārt uzsvēra, ka līdz šim nav īpaši sekojis otras grupas spēlēm, tai skaitā Šveicei, ar ko nāksies cīnīties ceturtdaļfinālā. "Palikt un izbaudīt, ka esam te joprojām, nevis skatīties, kas nāks pretī, bija mūsu mērķis. Ar to var iekrist, ja rēķina, kas varētu nākt pretī," mēģinājumus izvēlēties pretiniekus ceturtdaļfinālā noliedza treneris.

Viņš uzsvēra, ka otrajā periodā komanda spēlēja slikti, kaut arī tāds nav bijis plāns: "Dabūjām daudz aizsargāties, labot pieļautās kļūdas. Trešajā periodā mums vajadzēja iznākt laukumā un nomierināties. Trešajā periodā bija nedaudz labāk nekā otrajā, kaut arī pāris noraidījumus saņēmām, taču tie mums palīdzēja stiprināt komandas garu un cīnīties vienam par otru. Pēc tā varam ar lepnumu skatīties viens otram acīs."

Par spēli ar Šveici Somijas speciālists, kurš vēl bija mača ar Latviju varā, varēja pateikt tikai to, ka "Šveices komanda ir ļoti spēcīga". Tomēr viņš cer, ka būs labs hokejs, un priecājas par šo izaicinājumu.

"Mums ir tāda iespēja ceturtdaļfinālā spēlēt. Nedaudz pabaudīsim šo uzvaru un vēlāk vakarā sāksim domāt par Šveici," piebilda Sēderholms.

Arī pirmo vārtu autors uzbrucējs Džons Peterka uzsvēra, ka komanda vēlas uzvarēt katrā spēlē un ka notiekošajam otrā grupā liela uzmanība nav pievērsta. Tāpat viņš atzīmēja, ka ar faniem spēlēt bija lieliski un ka tas sagādājis daudz prieka.

Uzbrucējs Markuss Aizenšmits piebilda, ka "mums bija lielisks sākums, izvirzījāmies vadībā, bet varējām spēlēt labāk, it īpaši otrajā periodā. Tomēr ar to pietika uzvarai."

Viņš Vācijas izlases pēdējā laika panākumus skaidroja ar to, ka daudzi hokejisti dodas spēlēt Ziemeļamerikā, turklāt Vācijas līga ir "nenovērtēta".

"Mēs ar katru gadu gribam tikt augstāk. Sākām ar sudraba medaļu 2018.gada olimpiskajās spēlēs," atgādina Aizenšmits.

Viņš uzteica Latvijas komandu, kas pēc 1:2 sīvi cīnījās līdz beigām un mēģināja rezultātu izlīdzināt.

Šobrīd Aizenšmitam nav svarīgi, ka grupā izcīnīta trešā vieta un nav jātiekas ar Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) komandu: "Ir labi, ka ir trešā vieta, taču mēs vienkārši gribējām iekļūt ceturtdaļfinālā. Uzvarējām Kanādu. Varējām ceturtdaļfinālu nodrošināt jau ceturtajā spēlēs ar Kazahstānu, taču tas nav svarīgi, jo iekļuvām izslēgšanas spēlēs."

Ierasti pasaules čempionāts sākas maija pirmajā nedēļā, bet šogad tas pārcelts uz mēneša beigām, lai nepārklātos ar nacionālo čempionātu izspēli un NHL regulāro turnīru.

B grupā, kurā spēlē Latvija, Kanāda, Somija, ASV, Vācija, Norvēģija, Itālija un Kazahstāna, mači notiek "Arēnā Rīga", bet A grupas izlases Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) komanda, Zviedrija, Čehija, Šveice, Slovākija, Dānija, Baltkrievija un Lielbritānija savus dueļus aizvada Olimpiskā sporta centra futbola laukumā ierīkotajā ledus laukumā.

2022.gadā turnīru plānots uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

2021.gada pasaules čempionāts Rīgā notiks līdz 6.jūnijam.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu