Olimpiskā čempione Maknīla saņēmusi piecu gadu diskvalifikāciju

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: DYLAN MARTINEZ/REUTERS

Olimpiskā čempione 100 metru barjersprintā amerikāniete Brianna Maknīla par antidopinga noteikumu pārkāpumu saņēmusi piecu gadu diskvalifikāciju, vēsta Vieglatlētikas integritātes savienība (AIU).

29 gadus vecā Maknīla šomēnes gan vēl būs tiesīga piedalīties ASV izlases kvalifikācijas sacensībās dalībai Tokijas olimpiskajās spēlēs.

AIU ziņo, ka sportiste iesniegusi apelāciju, tāpēc viņai līdz tās izskatīšanai ir ļauts startēt sacensībās. Ja apelāciju 23.jūlijā dienu pirms olimpisko spēļu sākuma noraidīs, viņa saņems diskvalifikāciju uz pieciem gadiem, kas sāksies no pagājušā gada 15.augusta.

Kā vēsta AIU, Maknīla esot iejaukusies rezultātu pārvaldības procesā.

Pirms četriem gadiem viņa izcieta gadu ilgu diskvalifikāciju, jo iepriekš trīs reizes nebija pieejama norādītajā atrašanās vietā. Šī iemesla dēļ viņa izlaida 2017.gada pasaules čempionātu.

"Sistēma ir diezgan neskaidra, ja kāds jautā man, bet tas jau ir temats citai dienai," iepriekš sarunā ar medijiem savu lietu komentējusi Maknīla. "Aizvien esmu es pati - tīra, patiesa un caurredzama."

Sportiste barjersprintā uzvarēja 2016.gada olimpiskajās spēlēs, bet 2013.gadā viņa Maskavā tika kronēta par pasaules čempioni.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu