Ernests Gulbis ATP reitingā atgriežas 188. pozīcijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis pirmdien atjaunotajā ATP rangā atgriezies 188. pozīcijā, kuru kopš šī gada sākuma ar pārtraukumiem ieņem jau sesto reizi.

Gulbis sestdien Vācijā nepārvarēja Halles "ATP 500" sērijas turnīra kvalifikācijas pirmo kārtu, kurā ar 7-5, 5-7, 2-6 zaudēja austrālietim Džeimsam Dakvortam.

Šogad Gulbis ir uzvarējis septiņās no 17 spēlēm. ATP turnīru pamatsacensībās viņš gan piedalījies tikai vienā spēlē, tajā piedzīvojot zaudējumu. Pēdējā laika neveiksmīgais sniegums Gulbim nav liedzis pakāpties par vietu (188.).

Piecas pozīcijas zaudējis Mārtiņš Podžus (453.), Kārlis Ozoliņš ieguvis vienu vietu (988.), Artūrs Lazdiņš un Mārtiņš Rocēns (abiem dalīta 1598.) noslīdējuši deviņas pozīcijas zemāk, kamēr Jānis Podžus atkāpies par 12 vietām (dalīta 1636.).

Tikmēr vadošajā desmitniekā notikušas nelielas izmaiņas. Līderi aizvien ir serbs Novaks Džokovičs, viņam seko krievs Daniils Medvedevs un spānis Rafaels Nadals, bet "French Open" finālists Stefans Cicips no Grieķijas pakāpies uz ceturto vietu. Viņš apmainījies vietām ar austrieti Dominiku Tīmu, aiz kura ir Aleksandrs Zverevs no Vācijas, Andrejs Rubļovs no Krievijas, šveicietis Rodžers Federers, itāli Mateo Beretīni un Roverto Bautista-Aguts no Spānijas, kurš uz 11.pozīciju nobīdījis argentīnieti Djego Švarcmanu.

Dubultspēļu rangā no astoņiem Latvijas tenisistiem tikai vienam izdevies uzlabot savas pozīcijas. M.Podžus zaudējis 43 vietas (545.), Gulbis septiņas (814.), bet J.Podžus - deviņas (830.). Artūrs Lazdiņš atkāpies par 11 pozīcijām (1182.), piecas zaudējis Daniels Linkuns-Morozovs (dalīta 1660.), Rocēnam (1979.) četru vietu kritums, bet Ozoliņam - piecu (dalīta 1894.). Artūrs Kuļibaba ieguvis divas vietas un ieņem dalītu 2277.pozīciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu