Skujiņš triumfē Latvijas čempionāta individuālajā braucienā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Toms Skujiņš
Toms Skujiņš Foto: Trek - Segafredo komandas arhīvs

Riteņbraucējs Toms Skujiņš trešdien Biķernieku trasē uzvarēja Latvijas čempionāta (LČ) šosejas riteņbraukšanā individuālajā braucienā, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

"Trek-Segafredo" komandas pārstāvis Biķernieku trases sešus apļus, kas kopumā veidoja 32,7 kilometrus garu distanci, veica 39 minūtēs un 8,2 sekundēs. Viņa vidējais ātrums distancē bija 50,1 kilometrs stundā.

Otrās vietas ieguvējs Emīls Liepiņš uzvarētājam zaudēja 34,8 sekundes, distanci vidēji veicot ar 49,4 kilometriem stundā. Trešo vietu izcīnīja pērnā gada čempions Andris Vosekalns ("Hengxiang"), līderim zaudēdams divas minūtes un 13,2 sekundes.

Dāmu konkurencē uzvaras laurus plūca Dana Rožlapa ("Keuens Redant Cycling"), kura četrus apļus jeb 21,6 kilometrus veica 29 minūtēs un 34,2 sekundēs. Viņa par minūti un piecām sekundēm apsteidza tuvāko sekotāju Liju Laizāni ("Eneicat" - "RBH Global" - "Martin), bet Līna Svarinska (RRS) uzvarētājai zaudēja vairāk nekā divas ar pusi minūtes.

Vīriešiem U-23 konkurencē sportisti veica tādu pašu distanci, kā elites braucēji. Ātrākais bija ZZK komandas pārstāvis Rodžers Petaks, kurš Kristeru Ansonu ("Ampler Development") apsteidza vien par 6,7 sekundēm, kamēr Pauls Rubenis ("Ampler Development") iepalika 53,5 sekundes.

Kopumā sacensībām 26 dažādās vecuma un meistarības grupās bija pieteikušies 265 sportisti. Riteņbraucēji trešdien trasē devās ar vienas minūtes intervālu.

Skujiņš individuālajā braucienā uzvarēja arī 2018.gadā, bet gadu vēlāk Kuldīgā bija ātrākais grupas braucienā.

Krists Neilands čempionātam pievienosies svētdien un Valgā startēs Latvijas, kā arī Baltijas čempionātā grupas braucienā.

Pirmdien LRF paziņos tos divus šosejas riteņbraucējus, kuri pārstāvēs Latviju Tokijas olimpiskajās spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu