Ostapenko sasniedz Īstbornas "WTA 500" turnīra ceturtdaļfinālu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko trešdien Īstbornas "WTA 500" sērijas turnīra otrajā kārtā ar rezultātu 5-7, 6-4, 6-3 uzvarēja tunisieti Onsu Žabēru, iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Ostapenko WTA rangā ieņem 43.vietu, bet Žabēra atrodas 24.pozīcijā.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 100 WTA ranga punktus.

Ceturtdaļfinālā Ostapenko tiksies ar turnīra ceturto raketi Igu Švjonteku no Polijas (WTA 9.) vai Darju Kasatkinu no Krievijas (WTA 34.).

Pirmā seta sestajā geimā Ostapenko ar breiku ieguva vadību 4-2, taču jau nākamajā geimā zaudēja savu servi, kas vēlāk pretiniecei ļāva izlīdzināt rezultātu. Seta nogalē Latvijas tenisiste vēlreiz zaudēja pie savas serves un turpinājumā neizmantoja trīs breikbumbas, tunisietei panākot 7-5.

Otrajā setā tikai trīs no desmit geimiem uzvarēja servētājas, bet par vienu breiku vairāk bija Ostapenko, kurai uzvara setā ar 6-4. Tādējādi tenisistes aizvadīja izšķirošo, trešo setu, kura astotajā geimā Ostapenko ar ceturto breikbumbu panāca 5-3 un ieguva tiesības servēt par uzvaru mačā. Ar otro mačbumbu rīdziniece panāca 6-3 un pielika punktu mačam.

Abas tenisistes savā starpā iepriekš tikušās divas reizes. 2015.gadā Sobotas ITF 75 000 sērijas vienspēļu turnīra ceturtdaļfinālā divos setos uzvarēja Latvijas tenisiste, bet pērn Ostravas "Premier" pirmajā kārtā tunisiete viņai revanšējās.

Rīkotāju speciālo ielūgumu saņēmusī Ostapenko pirmajā kārtā ar rezultātu 6-1, 6-3 pārspēja nesen "French Open" finālu sasniegušo Krievijas tenisisti Anastasiju Pavļučenkovu (WTA 19.), kura Īstbornā startēja ar astoto numuru. Žabēra pirmajā kārtā ar 6-3, 7-6 (7:4) uzveica čehieti Markētu Vondroušovu (WTA 40.).

Latvijas tenisiste šosezon uz zāles seguma aizvadījusi četras spēles. Viņa pagājušajā nedēļā apstājās Birmingemas "WTA 250" turnīra otrajā kārtā.

Turpretī Žabēra uz šī seguma bija izcīnījusi sešas uzvaras pēc kārtas. Nedēļas nogalē viņa triumfēja Birmingemas turnīrā un izcīnīja savu pirmo WTA titulu karjerā. Aprīlī Tunisijas tenisiste veiksmīgi startēja arī turnīros Čārlstounā, kur vispirms sasniedza pusfinālu, bet pēc tam arī finālu.

Tikmēr Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova šī turnīra otrajā kārtā tiksies ar talantīgo amerikānieti Koko Gofu.

Turnīra Lielbritānijā uz zāles seguma notiks līdz 26.jūnijam.

Šīs ir vienas no piecām sacensībām uz zālāja seguma Lielbritānijā un Vācijā, kas kalpo kā iesildīšanās turnīrs jūnija un jūlija mijā gaidāmajam Vimbldonas turnīram. Sezonas trešais "Grand Slam" notiks no 28.jūnija līdz 10.jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu