Rinkevičs/Bedrītis olimpiskās atlases pusfināla pirmajā spēlē piekāpjas nīderlandiešiem

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ardis Bedrītis un Artūrs Rinkevičs
Ardis Bedrītis un Artūrs Rinkevičs Foto: Latvijas Volejbola federācija

Pludmales volejbolisti Artūrs Rinkevičs/Ardis Daniels Bedrītis piektdien Hāgā cieta zaudējumu CEV Kontinentālā kausa finālturnīra pusfināla pirmajā spēlē, tādējādi, lai Latvija turpinātu cīņu par olimpisko ceļazīmi, Aleksandram Samoilovam/Jānim Šmēdiņam jāuzvar atlikušie divi mači.

Rinkevičs/Bedrītis, kuriem piešķirts 24.numurs, ar 0-2 (13:21, 6:21) zaudēja nīderlandiešiem Jorikam de Grūtam/Stefanam Būrmansam, kuri izsēti ar ceturto numuru.

Sērijā līdz divām uzvarām Latvija ir iedzinējos ar 0-1.

Plkst.21.30 pēc Latvijas laika turnīrā ar pirmo numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš tiksies ar Kristiānu Vārenhorstu/Rubenu Penningu, kuriem ticis piektais numurs.

Astotdaļfinālā Latvija ar 2-1 uzveica Baltkrieviju, bet ceturtdaļfinālā ar 2-0 guva virsroku pār Turciju. Nīderlandei bija divas uzvaras 2-0 pār Igauniju un Beļģiju.

Ceļazīmi uz Tokijas olimpiskajām spēlēm iegūs tikai turnīra uzvarētāja. Samoilovs/Šmēdiņš Tokijas olimpiskajām spēlēm nekvalificējās pēc ranga, kā pirmie paliekot aiz ceļazīmes izcīnījušajiem duetiem.

Samoilovs/Šmēdiņš un Rinkevičs/Bedrītis maija sākumā Kontinentālā kausa otrajā kārtā izcīnīja otro vietu un ieguva tiesības spēlēt finālposmā. Latvijas sieviešu izlasei neizdevās kvalificēties finālsacensībām.

Iepriekš vietas Tokijas olimpiskajās spēlēs izcīnīja Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs un Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka. Pļaviņš/Točs kā ceļazīmi izcīnījušais duets nevar piedalīties Kontinentālā kausa finālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu