Skujiņam 45. vieta "Tour de France" posmā; van der Pūls saglabā dzelteno kreklu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Avārijām pārbagātajā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" trešajā posmā Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš no "Trek Segafredo" komandas pirmdien ieņēma 45. vietu, uzvaru posmā svinēja beļģis Tims Merljē, bet pirmo vietu kopvērtējumā saglabāja nīderlandietis Matjē van der Pūls.

Kritienu posma laikā piedzīvoja gan sacensību favorīti - slovēnis Primožs Rogličs un velsietis Geraints Tomass -, kā arī sprinteri - slovāks Peters Sagans un austrālietis Keilebs Jūens.

Merljē ("Alpecin-Fenix") komandas biedrs Jaspers Filipsens sprinta finišā bija otrais, bet trešais finiša līniju šķērsoja nīderlandietis Nasers Buanī ("Arkea Samsic").

Skujiņš posmā ar diviem ceturtās kategorijas kāpumiem finišēja trešajā grupā 26 sekundes aiz uzvarētāja.

Tikmēr cits Merljē komandas biedrs van der Pūls nosargāja līderpozīcijas kopsummā, par astoņām sekundēm apsteidzot francūzi Žiljēnu Alafilipu ("Deceuninck - Quick Step"), bet 31 sekundi atpaliek "Ineos Grenadiers" braucējs Ričards Karapass.

Skujiņš līderim zaudē divas minūtes un 26 sekundes, pakāpjoties uz augsto 26.vietā 178 riteņbraucēju konkurencē.

Lietainajā trešajā sacīkšu dienā šaurajos un līkumotajos Bretaņas ceļos Tomass izmežģīja plecu, bet 2020.gada vicečempions Rogličs kritienā zaudēja vērtīgas sekundes.

2018.gada čempions Tomass zaudēja koncentrāciju un tik spēcīgi atsitās pret zemi, ka izmežģīja plecu, tomēr pēc mediķu palīdzības, plecu ievelkot vietā, viņš ar trīs komandas biedru palīdzību atgriezās peletonā.

Rogličs vispirms desmit kilometrus pirms finiša ar gurnu nokrita uz asfalta, bet laika zaudējumu palīdzēja mazināt komandas biedri, slovēnim finišējot 92.vietā minūti un 21 sekundi aiz uzvarētāja.

Vissmagākais kritiens notika finiša taisnē, kad Jūens atdūrās pret Merljē aizmugurējo riteni, braucot ar ātrumu virs 80 kilometriem stundā un kritienā iesaistot arī slovāku sprinta speciālistu Saganu, abiem desmitiem metru slīdot pa asfaltu.

Jūena konkurents sprintā no "Groupama - FDJ" Arno Demārs arī krita, to izdarot līkumā tieši pirms Pontivī, un viņa menedžeris Marks Madio bija nikns.

"Bērni, ģimenes, mātes to skatās. Vai mātes vēlēsies, ka viņu bērni brauktu ar velosipēdu? Mēs par to runājam gadiem ilgi, tā nav riteņbraukšana, kā brauca Jūens," sacīja satrauktais Madio.

150,4 kilometrus garajā ceturtajā posmā riteņbraucēji otrdien mēros distanci bez kategorizētiem kāpumiem.

"Tour de France" noslēgsies 18.jūlijā ar finišu Elizejas laukos. Sešas dienas pēc "Tour de France" pēdējā posma sāksies Tokijas olimpisko spēļu riteņbraukšanas sacensības, tāpēc daudzdienu brauciens šogad pārcelts uz nedaudz agrāku laiku.

"Tour de France" norisinās jau 108.reizi. 21 posmu garās sacensības šogad noritēs tikai pa Francijas ceļiem, lai arī starts sākotnēji bija plānots Kopenhāgenā. Septiņi no etapiem parocīgāki būs sprinteriem.

Jau ceturto gadu pēc kārtas "Trek-Segafredo" komandas rindās "Tour de France" startē Skujiņš, kurš jūnija pirmajā pusē tika kronēts par Latvijas čempionu grupas un arī individuālajā braucienā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu