Bolotņiks pakāpies uz trešo vietu WBA pasaules rangā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ričards Bolotņiks
Ričards Bolotņiks Foto: Boris Simson/LNK Boxing

​Latvijas bokseris Ričards Bolotņiks izpelnījies lielu atzinību Pasaules Boksa asociācijas (WBA) vērtējumā. Šīs organizācijas jaunākajā pasaules ranga izdevumā viņš ieņem trešo vietu pussmagajā svarā (līdz 79,4 kg), līdz ar to sasniedzot vēl vienu nozīmīgu robežu savā profesionālā boksera karjerā, vēsta "LNK Boxing" preses dienests.

Ričards Bolotņiks, WBO Eiropas čempiona jostas īpašnieks, 14. augustā Anglijā aizvadīs ļoti augsta mēroga cīņu pret Džošua Buatsi, Anglijas spēcīgāko bokseri pussmagā svara kategorijā. Līdz šim Ričards ieņēma vietas labākajā sešiniekā divu citu vadošo boksa organizāciju rangos (piektā vieta WBO rangā un sestā vieta IBF rangā), bet tagad pirms cīņas pret Buatsi, kas notiks par WBA sekundāro jostu, iekļauts arī šīs organizācijas rangā, turklāt pirmoreiz atrodas labāko trijniekā.

WBA "Super" čempions pussmagajā svarā ir Krievijas sportists Dmitrijs Bivols, kamēr "parastā" čempiona tituls pieder Žanam Paskālam no Kanādas. Viņi abi ir ārpus pasaules ranga, kurā sarindoti bokseri, kuri pretendē uz čempiona izaicināšanu. Bolotņika augstā vieta WBA rangā paver viņam skaidru ceļu uz cīņu pret pasaules čempionu un iespēju piepildīt savu lielo mērķi.

Pirms tam gan Bolotņikam vēl viens šķērslis jāpārvar - jāpieveic Džošua Buatsi, kurš WBA rangā atrodams vienu vietu augstāk, proti, otrajā vietā, kamēr pirmajā vietā WBA pagaidu čempiona jostas īpašnieks Robins Krasniki no Vācijas. Savukārt zem Ričarda WBA rangā ir tādi bokseri kā Domoniks Bēzels (Vācija), Badū Džeks (Zviedrija), Braiens Kastiljo (Dominikānas Republika) un Kreigs Ričardss (Lielbritānija).

"LNK Boxing" organizācija līdz ar to ir pārstāvēta visu četru vadošo boksa organizāciju pasaules rangos pussmagajā svarā. Ričards ieņem augstas vietas WBA, IBF un WBO rangos, kamēr Ralfs Vilcāns ar savu lielisko uzvaru maijā ielauzies WBC rangā, kurā jūnija izdevumā ieņem 14. vietu.

Bolotņika cīņa 14. augustā pret Buatsi būs vakara galvenais notikums "Matchroom Boxing" organizētajā "Fight Camp". Tā būs pirmā reize, kad Latvijas bokseris piedalās vakara svarīgākajā cīņā Lielbritānijā kādā no lielajiem cīņu šoviem, ko visā pasaulē tiešraidē piedāvās DAZN tiešraižu straumēšanas serviss.

WBA ir viena no četrām vadošajām boksa organizācijām pasaulē, un katra organizācija nosaka pasaules čempionu pēc saviem kritērijiem, sankcionējot savas cīņas. Viens no kritērijiem, lai izaicinātu pasaules čempionu, ir atrašanās rangā, kurā organizācija bokserus iekļauj, ņemot vērā viņu sportiskos rezultātus un viņu pretinieku spēku.

31 gadu vecais Bolotņiks savā profesionālajā karjerā guvis 18 uzvaras 24 cīņās, piedzīvojis piecus zaudējumus un vienu neizšķirtu. Latvijas bokserim patlaban ir septiņu uzvaru sērija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu