Video Rodžers Federers ar uzvaru pār Gaskē sasniedz Vimbldonas turnīra trešo kārtu (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rodžers Federers
Rodžers Federers Foto: EPA/Scanpix

Šveicietis Rodžers Federers ceturtdien pēc uzvaras trijos setos pār francūzi Rišāru Gaskē kļuva par vecāko tenisistu 46 gadu laikā, kurš sasniedzis Vimbldonas turnīra trešo kārtu.

39 gadus vecais Federers ar 7-6 (7:1), 6-1, 6-4 sagrāva citu veterānu Gaskē un turnīra 1/16 finālu sasniedza 18.reizi.

Austrālietim Kenam Rozvelam bija 40 gadu, kad viņš 1975.gadā iekļuva trešajā kārtā Vimbldonā.

Federers, kuram ir astoņi Vimbldonas čempiona tituli, Gaskē uzvarēja 19.reizi 21 tikšanās reizē un par vietu astotdaļfinālā spēlēs ar pasaules 34.raketi britu Kemeronu Noriju.

"Es tiešām labi pazīstu Rišāru, mēs tik daudz reizes esam spēlējuši viens pret otru. Spēlēt pret viņu vienmēr ir prieks," sacīja Federers.

"Tas bija brīnišķīgs mačs, esmu apmierināts ar savu sniegumu. Pirmais sets bija grūts, biju laimīgs ar iznākumu otrajā setā un biju labāks trešajā, tāpēc esmu ļoti, ļoti laimīgs," piebilda Šveices tenisa leģenda.

Tāpat trijos setos uzvaru svinēja Aleksandrs Zverevs no Vācijas (ATP 6.), kurš ar 7-5, 6--2, 6-3 apspēlēja Teniju Sandgrenu no ASV (ATP 68.), itālis Mateo Beretīni (ATP 9.), kurš ar 6-3, 6-4, 7-6 (7:4) pieveica nīderlandieti Botiku van de Zandshulpu (ATP 139.) un Krievijas Tenisa federācijas (FTR) pārstāvis Daņiils Medvedevs, kurš pasaules rangā ir otrais. Viņš ar 6-4, 6-1, 6-2 sagrāva spāni Karlosu Alkarasu (ATP 75.).

Tikmēr otro kārtu nepārvarēja pasaules ranga 21.rakete bulgārs Grigors Dimitrovs, kurš ar 4-6, 6-7 (6:8), 6-7 (4:7) piekāpās rangā 17 vietas zemāk esošajam Kazahstānas pārstāvim Aleksandram Bubļikam.

Sezonas trešais "Grand Slam" turnīrs - Vimbldonas meistarsacīkstes - norisināsies līdz 11.jūlijam. Pērn Covid-19 pandēmijas dēļ čempionāts tika atcelts.

2019.gadā uzvaru Vimbldonā dāmu konkurencē svinēja rumāniete Simona Halepa, kura šogad savu titulu neaizstāv, bet starp vīriem pārākais bija serbs Novaks Džokovičs.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu