Verstapens izcīna "pole position" Austrijas "Grand Prix"

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Nīderlandietis Makss Verstapens sestdien dominēja gan Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas devītā posma - Austrijas "Grand Prix" - trešajā treniņu sesijā, gan kvalifikācijā.

Vispirms "Red Bull" braucējs Verstapens bija ātrākais trešajā treniņu sesijā, 4,318 kilometrus garo apli veikdams minūtē un 4,591 sekundēs.

Otrais palika "Mercedes" pilotus - somu Valteri Botasu (+0,538) un pasaules čempionu britu Lūisu Hamiltonu (+0,686).

Arī kvalifikācijā pārāks bija Verstapens, apli veicot minūtē un 3,720 sekundēs. Tā viņam bija trešā uzvara kvalifikācijā pēc kārtas, sezonā ceturtā un karjerā septītā.

Otrais Špīlbergas trasē finišēja "McLaren" pilots Lendo Noriss (+0,048), trešais - Serhio Peress no "Red Bull" (+0,270).

Ceturtajā un piektajā vietā ierindojās abi "Mercedes" braucēji - titula īpašnieks Hamiltons (1:04,014) un Botass (1:04,049), bet no trešās rindas startēs arī francūzis Pjērs Gaslī ("Alpha Tauri").

"Būt divreiz pēc kārtas kvalifikācijā ir labi. Cerams, ka mēs tāpat varēsim sacensības pabeigt arī rīt," sacīja Verstapens.

Starojošais Noriss pēc sestdienas sacensībām teica: "Es jūtos episki. Tas, iespējams, bija viens no labākajiem apļiem, ko esmu veicis. Tas mums dod lielisku pozīcija rītdienas sacensībām."

Tikmēr Hamiltons bilda, ka svētdien "tas būs vēl lielāks izaicinājums nekā pagājušajā nedēļā. Mēs joprojām trūkst ātruma. Mēs mēģinājām visu, lai dabūtu ārā vairāk no šīs automašīnas".

Džordžs Rasels ("Williams"), kuru daudzi uzskata par Hamiltona jauno komandas biedru nākamajā gadā, pārsteidza ar pirmo finišu kvalifikācijas labāko desmitniekā, ierindojoties devītajā vietā.

Viņš finišēja aiz "Aston Martin" pārstāvja vācieša Sebastiana Fetela, kurš var saņemt sodu par traucēšanu spānim Fernando Alonso ("Alpine") otrās kvalifikācijas sesijas beigās.

"Red Bull" braucēji ir uzvarējuši pēdējās četrās sezonas sacīkstēs, ieskaitot Verstapena panākumu pirms divām nedēļām Francijā un pagājušajā nedēļā pirmajās Špīlbergas sacīkstēs - Štīrijas "Grand Prix".

Sacensības notiks svētdien.

Pēc astoņiem posmiem F-1 kopvērtējumā līderis ar 156 punktiem ir Verstapens, par 18 mazāk iekrājis Hamiltons, bet trešais ar 96 punktiem ir Serhio Peress.

2020.gadā jau septīto F-1 titulu karjerā un ceturto pēc kārtas ieguva brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes". Iepriekš septiņreiz uzvarēt izdevies vienīgi leģendārajam vācu braucējam Mihaelam Šūmaheram.

Otrais finišēja Hamiltona komandas biedrs Botass, bet trešo vietu ieņēma nīderlandietis Verstapens no "Red Bull" komandas.

Tāpat "Mercedes" komanda izcīnīja septīto Konstruktora kausu pēc kārtas.

Šosezon plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (23).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu