Paziņots Latvijas hokejista Kivlenieka nāves cēlonis

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Kolumbusas "Blue Jacekts" paziņojusi sēru vēsti, kurā norādīts arī Latvijas hokeja vārtsarga Matīsa Kivlenieka nāves cēlonis.

Tiek ziņots, ka Kivlenieks gājis bojā nelaimes gadījumā, gūstot galvas traumu. 

"Kolumbusas "Blue Jackets" ar skumjām paziņo, ka traģiskā negadījumā 24 gadu vecumā mūžībā aizgājis vārtsargs Matīss Kivlenieks. Rīdzinieks, latvietis, kritienā guva acīmredzamu galvas traumu. Nekavējoties tika izsaukts medicīnas personāls, bet viņa dzīvība vēlāk izdzisa," vēstīts paziņojumā.

"Mēs esam satriekti un apbēdināti par Matīsa Kivlenieka zaudējumu. Šajā nomācošajā laikā mēs izsakām visdziļāko līdzjūtību viņa mātei Astrīdai, ģimenei un draugiem," kluba preses relīzē norāda "Blue Jackets" prezidents hokeja jautājumos Džons Deividsons.

"Kivi bija izcils, jauns vīrietis, kurš katru dienu ar visiem sveicinājās smaidot. Viņa četru gadu ieguldījums šajā organizācija netiks aizmirsts."

Kivlenieks bija Latvijas izlases vārtsargs aizvadītajā pasaules čempionātā, vārtos stājoties četrās spēlēs.

"Ar savu cīņassparu, darba ētiku un attieksmi bija patiess paraugs sportā! Matīsa aiziešana ir liels zaudējums ne tikai Latvijas hokejam, bet visai latviešu tautai," vēsta LHF.

Kivlenieks bija hokeja skolas "Pārdaugava" audzēknis.

Savas karjeras laikā viņš piedalījies astoņās Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlēs, pārstāvot Kolumbusas "Blue Jackets" komandu. Vidēji mačā viņš atvairījis 89,9% metienus un ielaidis savos vārtos 3,09 ripas. Divās spēlēs gūta uzvara, divās cīņās piedzīvots zaudējums papildlaikā.

Ar Latvijas izlasi Kivlenieks piedalījies divos pasaules čempionātos, bet spēlējis vienā - šogad Rīgā, kurā vidēji atvairīja 92,2% metienus un ielaida savos vārtos 2,18 ripas spēlē.

Kivlenieks šogad pasaules čempionātā atnesa Latvijas izlasei vēsturisku 2:0 uzvaru pār spēcīgo Kanādu, kas vēlāk kļuva par pasaules čempioni. Vārtsargs tika galā ar visiem 38 pretinieku metieniem. Tieši viņu arī atzina par mača labāko spēlētāju.

Izsakām visdziļāko līdzjūtību Kivlenieka tuviniekiem, draugiem un kolēģiem saistībā ar Matīsa pāragro aiziešanu mūžībā.

CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu