Autopsijā precizēts Latvijas hokejista Kivlenieka nāves cēlonis

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas hokejists Matīss Kivlenieks miris pēc svētku uguņošanas petardes trieciena krūtīs, vēsta "The Athletic" žurnālists Ārons Porclains (Aaron Portzline).

(Papildināts plkst. 22:00)

Izmeklētājs Tims Vuds (Tim Wood) paziņojis, ka autopsijā iegūts apstiprinājums, ka Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargs Matīss Kivlenieks gājis bojā negadījumā.

Noskaidrots, ka nāves cēlonis bijis salūta petardes trieciens krūtīs, nevis galvas trauma pēc paslīdēšanas, kā iepriekš ziņoja Ziemeļamerikas mediji, atsaucoties uz vietējo policiju.

"Kivlenieka nāves cēlonis, kas minēts autopsijā, ir "uguņošanas lādiņa sprādziens, krūškurvja trauma", nevis galvas trauma, kā minēts pirmajā policijas izvirzītajā versijā," raksta žurnālists Porclains.

Savukārt policists Džeisons Meiers norādījis, ka pēc autopsijas plānots izskatīt liecinieku liecības, taču policijas ziņojums nebūšot pieejams šodien, vēsta "The Athletic" hokeja apskatnieks. 

Nelaimes gadījums notika Mičiganas štata Novi pilsētā, kur Kivlenieks esot atpūties un svinējis ASV Neatkarības deklarācijas gadadienu, kas tiek atzīmēta 4. jūlijā.

"The Athletic" iepriekš ziņoja, ka Kivlenieks kopā ar vairākiem citiem cilvēkiem baudījis atpūtu āra burbuļvannā jeb džakuzi. Nogājis greizi mēģinājums šaut pirotehniku, un Kivlenieks kopā ar vēl vairākiem cilvēkiem mucis no negadījuma vietas. Viņš neveiksmīgi kritis, gūstot nāvējošu galvas traumu.

"Bojāgājušais, pametot džakuzi, paslīdēja un nokrita, atsitot galvu pret betonu," norādīja policists Džeisons Meiers.

ESPN vēstīja, ka glābēji ieradās četras minūtes un 38 sekundes pēc tam, kad bija izsaukta palīdzība, zvanot glābšanas dienestam uz numuru 911. Zvans glābšanas dienestam tika veikts plkst. 22.13 pēc vietējā laika.

Kivlenieks tika nogādāts slimnīcā, bet viņa dzīvību neizdevās glābt. Latvijas hokejists mūžībā devās 24 gadu vecumā.

Viņš oktobrī noslēdza jaunu divu gadu divvirzienu līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Kolumbusas "Blue Jackets".

Kivlenieks bija hokeja skolas "Pārdaugava" audzēknis.

Savas karjeras laikā viņš piedalījās astoņās NHL spēlēs, pārstāvot Kolumbusas "Blue Jackets" komandu. Vidēji mačā viņš atvairīja 89,9% metienu un ielaida savos vārtos 3,09 ripas. Divās spēlēs gūta uzvara, divās cīņās piedzīvots zaudējums papildlaikā.

Ar Latvijas izlasi Kivlenieks piedalījies divos pasaules čempionātos, bet spēlējis vienā - šogad Rīgā, kurā vidēji spēlē atvairīja 92,2% metienu un ielaida savos vārtos 2,18 ripas.

Kivlenieks šogad pasaules čempionātā atnesa Latvijas izlasei vēsturisku 2:0 uzvaru pār spēcīgo Kanādu, kas vēlāk kļuva par pasaules čempioni. Vārtsargs tika galā ar visiem 38 pretinieku metieniem. Tieši viņu arī atzina par mača labāko spēlētāju.

CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu