Timma, Kurucs un Pasečņiks augustā spēlēs NBA Vasaras līgā

CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Timma
Jānis Timma Foto: Jānis Škapars/TVNET

Jānis Timma, Rodions Kurucs un Anžejs Pasečņiks augustā piedalīsies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Vasaras līgas mačos, ziņo Latvijas Basketbola savienība (LBS).

LBS otrdien paziņoja 15 kandidātu sarakstu, šiem basketbolistiem 12.jūlijā sākot treniņnometni, lai gatavotos Pasaules kausa (PK) priekškvalifikācijas spēlēm pret Rumāniju un Baltkrieviju.

Kandidātu izraudzīšanās procesā valstsvienības vadība komunicēja ar vairāk nekā 30 Latvijas basketbolistiem, izvērtējot spēlētāju pieredzi aizvadītajā sezonā un izlases pirmajā darba cēlienā jūnijā, veselības stāvokli un gaidāmos izaicinājumus.

Timma, Pasečņiks un R.Kurucs augusta sākumā gatavojas piedalīties NBA Vasaras līgā, tāpēc izlasei šoreiz nepalīdzēs, ziņo LBS.

Timma no šī trio ir vienīgais, kurš pagaidām vēl nav spēlējis NBA regulārajā sezonā. Viņš iepriekš ir piedalījies Vasaras līgā.

NBA Vasaras līga šogad atkal notiks Lasvegasā. Turnīrs norisināsies no 8. līdz 17.augustam, piedaloties visiem 30 NBA klubiem.

Kopumā tiks aizvadītas 75 spēles desmit dienu laikā.

25 gadus vecais Pasečņiks aizvadītajā regulārajā sezonā izgāja laukumā vienā NBA mačā, kurā nospēlēja sešas minūtes un pieļāva piecas kļūdas. Dāvja Bertāna pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" komanda ziemā pārtrauca sadarbību ar Pasečņiku.

Savukārt pagājušajā sezonā Pasečņiks debitēja NBA, nospēlējot 27 mačus, kuros viņš vidēji laukumā pavadīja 16,2 minūtes, guva 5,8 punktus, izcīnīja 4,0 atlēkušās bumbas, bloķēja 0,4 metienus un pārtvēra 0,3 bumbas.

2017. gada NBA draftā Pasečņiku ar 25. numuru izvēlējās Orlando "Magic", taču tiesības uz Latvijas basketbolistu tika aizmainītas uz Filadelfijas "76ers" komandu, kas vēlāk atteicās no tām.

23 gadus vecais Kurucs pērnsezon laukumā izgāja trīs NBA komandu sastāvos - Bruklinas "Nets", Hjūstonas "Rockets" un Milvoki "Bucks". Kopumā 21 spēlē viņš vidēji laukumā pavadīja sešas minūtes un guva 1,5 punktus.

Kurucs aizvadīja teicamu NBA debijas sezonu "Nets" sastāvā, 63 mačos vidēji gūstot 8,5 punktus. Otrajā sezonā sniegums jau bija vājāks, 47 mačos vidēji iemesti 4,6 punkti.

Savukārt trešajā gadā pēc spēlētāju maiņas darījumiem Kurucs nokļuva Milvoki komandā, kas pārtrauca sadarbību ar Latvijas basketbolistu.

Timmu 2013.gada NBA draftā ar pēdējo, 60.numuru izvēlējās Memfisas "Grizzlies", pēc diviem gadiem tiesības uz latvieti aizmainot uz Orlando "Magic".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu