Video ⟩ Federers izstājas; Džokovičs sasniedz savu 10. Vimbldonas pusfinālu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Šveicietis Rodžers Federers trešdien 39 gadu vecumā piedzīvoja zaudējumu Vimbldonas tenisa turnīra ceturtdaļfinālā, kamēr pasaules ranga līderis serbs Novaks Džokovičs desmito reizi iekļuva turnīra pusfinālā.

Astoņkārtējais Vimbldonas čempions un divdesmitkārtējais "Grand Slam" turnīrau uzvarētājs Federers (ATP 8.) ar 3-6, 4-7 (4:7), 0-6 zaudēja polim Hubertam Hurkačam (ATP 18.), kurš ir 15 gadus jaunāks.

Federeram tā bija tikai 14.neveiksme turnīra 119 mačos un pirmais zaudējums trijos setos kopš 2002.gada pirmās kārtas mača pret horvātu Mario Ančiču.

Tā bija pirmā reize, kad Federers Vimbldonā zaudēja setu ar 0-6.

"Es piefiksēju kļūdainos sitienus, pēc skata grūtos Federera punktus un, protams, pēdējo setu ar 0-6," komentējot Federera sniegumu, sacīja bijušais čempions vācietis Boriss Bekers.

"Viņš nekad neteiks, ka tas bija nieks, taču es nezinu, vai mēs kādreiz šeit atkal redzēsim lielisko tenisistu," piebilda trīskārtējais Vimbldonas čempions.

"Es nezinu. Es tiešām nezinu. Man ir jāpārgrupējas," sacīja Federers, atbildot uz jautājumu, vai viņa Vimbldonas karjera ir beigusies.

"Vienkārši jāredz, kas man jādara, lai iegūtu labāku formu, lai es varētu būt konkurētspējīgāks," viņš piebilda, runājot par karjeras turpinājumu.

Federers tagad ir bez uzvaras "Grand Slam" turnīrā kopš 2018.gada Austrālijas atklātā čempionāta, taču viņam bija divi mačpunkti pret Džokoviču episkajā 2019.gada Vimbldonas finālā.

Hurkačs pirms šā gada Vimbldonas iepriekš nekad nebija ticis pāri "Grand Slam" trešajai kārtai.

Šveices zvaigzne, kurai 2020.gadā tika veiktas divas ceļgala operācijas un kura varēja kļūt par vecāko tenisistu Vimbldonas pusfinālos vairāk nekā pusgadsimta laikā, nespēja apspēlēt poļu tenisistu.

Hurkačs ir tikai otrais polis, kurš iekļuvis pusfinālā Vimbldonā aiz Ježija Janoviča 2013.gadā.

Nākamā cīņa viņam būs ar Mateo Beretīni (ATP 9.) no Itālijas, kurš ar 6-3, 5-7, 7-5, 6-3 apspēlēja tuvu draugu kanādieti Fīliksu Ageru-Aliasīmu, pirmo reizi iekļūstot pusfinālā.

25 gadus vecais tenisists ir tikai otrais itālietis aiz Nikolas Pjetrandželi 1960.gadā, kurš Vimbldonā sasniedzis pusfinālu.

"Tas ir superīpaši, ka šeit spēlēju ar Rodžeru, tas ir sapņa piepildījums," sacīja Hurkačs pēc cīņas.

Tikmēr pasaules pirmais numurs un pieckārtējais čempions Džokovičs iekļuva savā 10. Vimbldonas un 41. "Grand Slam" turnīru pusfinālā.

Džokovičs, dzenoties pakaļ Federeram un spānim Rafaelam Nadalam piederošajam rekordam ar 20 uzvarām "Grand Slam" turnīros, ar 6-3, 6-4, 6-4 uzvarēja ungāru Mārtonu Fučoviču (ATP 48.).

Tā bija 34 gadus vecā Džokoviča simtā uzvara zāliena kortos.

Džokovičs pagājušajā mēnesī ar uzvaru Parīzē kļuva tikai par trešo cilvēku, kurš vairāk nekā vienu reizi uzvarējis visos četros "Grand Slam" turnīros.

Tagad viņš ir pusceļā, lai kļūtu par pirmo tenisistu atvērtajā ērā un tikai trešo tenisa vēsturē, kurš ir sasniedzis kalendāru "Grand Slam".

Pusfinālā viņam pretī stāsies pasaules 12.rakete Deniss Šapovalovs no Kanādas, kurš ar 6-4, 3-6, 5-7, 6-1, 6-4 pārspēja Krievijas Tenisa federācijas (FTR) pārstāvi Karenu Hačanovu (ATP 29.).

Šapovalovs 17 reizes netverami servēja un 59 reizes uzvarēja izspēlēs, sasniedzot savu pirmo "Grand Slam" pusfinālu.

Viņs pret Džokoviču zaudējis visus sešus mačus.

Pusfināli notiks piektdien.

Sezonas trešais "Grand Slam" turnīrs - Vimbldonas meistarsacīkstes - norisināsies līdz 11.jūlijam. Pērn Covid-19 pandēmijas dēļ čempionāts tika atcelts.

2019.gadā uzvaru Vimbldonā dāmu konkurencē svinēja rumāniete Simona Halepa, kura šogad savu titulu neaizstāv, bet starp vīriem pārākais bija serbs Novaks Džokovičs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu