Olimpisko spēļu laikā Tokijā būs izsludināta ārkārtas situācija

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Japānas valdības gatavojas valsts galvaspilsētā Tokijā izsludināt ārkārtas situāciju līdz 22. augustam, vēsta "Associated Press".

Tokija gatavojas uzņemt olimpiskās spēles, kas risināsies no 23. jūlija līdz 8. augustam. Olimpiāde pārcelta par gadu vēlāk, jo pērn tā nenotika Covid-19 pandēmijas dēļ.

Lai izvairītos no koronavīrusa uzliesmojuma valsts galvas pilsētā, Japānas valdība no nākamās pirmdienas izsludinās ārkārtas stāvokli Tokijā.

Olimpiskās spēles norisināsies bez skatītāju klātbūtnes. Iespējams, sacensības apmeklēt būs liegts arī vietējiem sporta līdzjutējiem, par ko vēl tiks lemts.

Ārkārtas situācijā galvenā uzmanība tiks vērsta uz bāru, restorānu un karaokes salonu ierobežojumiem.

Ierobežojumi tirgot alkoholu būšot galvenais solis, lai mazinātu ļaužu vēlmi ballēties, rīkojot svinības par godu olimpisko spēļu norisei.

Tokijas iedzīvotāji tiks aicināti pēc iespējas vairāk uzturēties mājās un olimpiskās spēles vērot televīzijā.

Japānas galvaspilsētā trešdien tika konstatēti 920 jauni Covid-19 inficēšanās gadījumi. Tas ir lielākais rādītājs kopš 13. maija, kad bija 1010 gadījumi.

Tikai 15% Japānas iedzīvotāju ir vakcinējušies, kas ir ļoti zems rādītājs, salīdzinot ar tādām lielvalstīm kā ASV un Lielbritānija, kur rādītājs ir tuvu 50%.

Kopumā Japānā gandrīz 14 900 cilvēku zaudējuši dzīvību Covid-19 dēļ, kas pēc "www.worldometers.info" datiem ir 37. lielākais rādītājs starp pasaules valstīm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu