Donnarumma atzīts par "Euro 2020" labāko spēlētāju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
UEFA prezidents Aleksanders Čeferins un Itālijas izlases vārtsargs Džanluidži Donnarumma
UEFA prezidents Aleksanders Čeferins un Itālijas izlases vārtsargs Džanluidži Donnarumma Foto: EPA/Scanpix

Itālijas futbola izlases vārtsargs Džanluidži Donnarumma atzīts par Eiropas čempionāta ("Euro 2020") labāko spēlētāju, vēsta Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA).

22 gadus vecais futbolists ikdienā pārstāv Itālijas klubu "AC Milan", taču drīzumā viņš varētu pāriet uz Francijas grandu Parīzes "Saint-Germain" (PSG).

Eiropas čempionātā Donnarumma laukumā pavadīja 719 minūtes, vairāk nekā jebkurš cits spēlētājs "Euro 2020" turnīrā.

Itālijas izlases vārtsargs aizvadīja trīs "sausos" mačus, septiņās spēlēs ielaida četrus vārtus un deviņas reizes glāba komandu no vārtu zaudējuma.

Donnarumma finālspēlē atvairīja divus 11 metru sitienus un palīdzēja Itālijas izlasei pārspēt Anglijas komandu.

Viņš ir tikai otrais vārtsargs, kurš atzīts par Eiropas čempionāta labāko spēlētāju. Šādu atzinību 1992. gadā izpelnījās Dānijas futbolists Peters Šmeihels.

Savukārt par turnīra labāko vārtu guvēju kļuvis Portugāles izlases līderis Krištianu Ronaldu, kurš izcēlās ar pieciem precīziem sitieniem.

Pieci trāpījumi ir arī Čehijas uzbrucējam Patrikam Šikam, taču Ronaldu kontā ir vēl arī rezultatīva piespēle, kas viņam ļauj atrasties vadībā.

Tikmēr par turnīra labāko jauno spēlētāju atzīts 18 gadus vecais Spānijas izlases pussargs Pedri, kurš par spīti mazajai pieredzei šajā turnīrā laukumā pavadīja 629 minūtes.

Par jaunajiem spēlētājiem tika uzskatīti futbolisti, kuri dzimuši ne senāk par 1998. gadu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu