Sautgeits: Paveicām vairāk nekā jebkura cita Anglijas komanda 50 gados

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Gerets Sautgeits
Gerets Sautgeits Foto: Reuters/ScanPix

Anglijas futbola izlase 2021.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā paveica vairāk nekā jebkura cita Anglijas komanda pēdējo 50 gadu laikā, pēc zaudējuma titulmačā atzina valstsvienības galvenais treneris Gerets Sautgeits.

Anglijas izlase svētdien Vemblija stadionā piedzīvoja zaudējumu Eiropas čempionāta finālā, pēcspēles 11 metru sitienu sērijā atzīstot Itālijas pārākumu.

"Šajā zaudējumā visi esam kopā. Futbolisti deva savai valstij skaistas atmiņas. Protams, ka esam sarūgtināti, jo iespēja iegūt šādu trofeju gadās ļoti reti. Taču futbolistiem vajadzētu būt lepniem par to, ko viņi paveica," čempionāta rīkotāji citē Sautgeita teikto.

Treneris saprot, cik Anglijai grūti pieņemt izlases zaudējumu. "Šodien visa Anglija jutīsies iztukšota. Gribējām dot visiem vēl vienu vakaru, kas turpinātos kā visu laiku lielākās svinības," teica Sautgeits, kurš pats 1996.gada čempionāta pusfinālā nerealizēja "pendeli" 11 metru sitienu sērijā.

Tajā pat laikā Sautgeits slavēja Itālijas izlasi, kas, viņaprāt, visa turnīra griezumā spēlējusi lieliski un arī finālā bijusi labāka. "Viņi bija pietiekami labi aizsardzībā un nepārtraukti liedza realizēt mūsu momentus," atzīmēja Sautgeits.

Neskatoties uz zaudējumu, Sautgeits atkārtoti uzsvēra, ka Anglijas futbolistiem vajadzētu būt lepniem par savu sniegumu.

"Viņi paveikuši vairāk nekā jebkura cita Anglijas komanda pēdējo 50 gadu laikā. Viņiem jābūt neizsakāmi lepniem par to, ko paveica šajā turnīrā," pauda Sautgeits.

Tāpat arī izlases kapteinis Herijs Keins neslēpa, ka komandai vajadzētu lepoties par finālturnīrā paveikto.

"Visiem ir uzvarētāju raksturs un gribējām uzvarēt tik ļoti, ka šis zaudējums sāpēs kādu laiku. Tas mums atgādinās visu turpmāko karjeru, taču tāds ir futbols. Esam progresējuši pēc Pasaules kausa finālturnīra un tagad tikai jāturpina doties uz priekšu," stāstīja Keins.

Valstsvienības kapteinis arī uzsvēra, ka futbolistiem, kuri nerealizēja savus pēcspēles sitienus, nevajadzētu dzīvot pašpārmetumos.

"Jādzīvo paceltām galvām. Šis bija fantastisks turnīrs. Jebkurš var netrāpīt savu "pendeli". Kopā uzvaram un kopā arī zaudējam. Mācīsimies no šī zaudējuma un kopā augsim. Puiši šo ņems līdzi kā pieredzi un tā būs laba motivācija nākamā gada Pasaules kausa finālturnīram," atzina Keins.

Anglijas futbolisti Eiropas čempionāta finālā spēlēja pirmo reizi vēsturē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu