Kristīne Vītola karjeru turpinās Pirejas "Olympiakos"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristīne Vītola
Kristīne Vītola Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas sieviešu basketbola izlases spēlētāja Kristīne Vītola karjeru turpinās titulētajā Grieķijas komandā Pirejas "Olympiakos", otrdien ziņo vienība.

30 gadus vecā Vītola 2020./21.gada sezonu sāka Ungārijā, kur septiņās spēlēs Miškolcas DVTK rindās guva 13,3 punktus, izcīnīja 9,7 atlēkušās bumbas un 1,9 reizes vidēji spēlē rezultatīvi piespēlēja.

Pagājušā gada 24.novembrī Vītola ar Stambulas "Fenerbache" vienību parakstīja līgumu līdz sezonas beigām.

Basketboliste komandas sastāvā Turcijas čempionātā aizvadīja divas spēles, kurās vidēji laukumā pavadīja desmit minūtes, to laikā izceļoties ar sešiem punktiem un trim atlēkušajām bumbām.

FIBA Eirolīgas turnīrā viņa laukumā devās sešās spēlēs un vidēji mačā laukumā pavadīja 9,3 minūtes. Sev atvēlētajā laikā Vītola caurmērā guva 2,2 punktus un izcīnīja 2,2 atlēkušās bumbas.

Šogad janvāra beigās "Fenerbache" paziņoja par līgumsaistību pārtraukšanu, bet jau februārī Vītola parakstīja līgumu ar Turcijas komandu "Birevim Elazig Il Ozel Idare". Basketboliste palīdzēja klubam sasniegt FIBA Eirokausa izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālu un divās spēlēs vidēji izcēlās ar 18 punktiem, 9,5 atlēkušajām bumbām un 2,5 rezultatīvām piespēlēm. Turcijas čempionātā viņa "Birevim Elazig Il Ozel Idare" rindās nespēlēja.

"Olympiakos" Grieķijas spēcīgākajā līgā pēc vairāku gadu pārtraukuma atgriezās 2015./16.gada sezonā. Kopš tā laika vienība izcīnījusi piecus titulus pēc kārtas, pirmajās četrās no tām svinot uzvaru arī Grieķijas kausā.

Šosezon maijā "Olympiakos" Grieķijas čempionāta finālā piekāpās Atēnu "Panathinaikos".

Vītola iepriekšējā sezonā pārstāvēja Spānijas klubu Salamankas "Perfumerias Avenida".

Viņa Spānijas čempionātā 22 spēlēs vidēji guva 8,1 punktu un izcīnīja 4,9 atlēkušās bumbas, bet FIBA Eirokausā desmit dueļos caurmērā iemeta 10,7 punktus un izcīnīja 5,3 bumbas zem groziem. Salamankas komanda Spānijas čempionāta pārtraukšanas brīdī bija līdere, bet Eirokausā nesagaidīja ceturtdaļfināla cīņas.

Vītola pēc Teksasas Universitātes absolvēšanas 2014.gada vasarā pievienojās Spānijas komandai Saragosas "Mann-Filter", bet nākamajā sezonā viņa pārstāvēja "Perfumerias Avenida", kuras rindās rindās piedzīvoja debiju FIBA Eirolīgā un triumfēja Spānijas čempionātā.

Nākamo sezonu viņa iesāka Spānijas čempionvienībā, tomēr nebija apmierināta ar savu spēles laiku, tāpēc pēc sportistes iniciatīvas līgums tika pārtraukts. Jau oktobra sākumā viņa pievienojās Stambulas "Galatasaray", kuras sastāvā aizkļuva līdz pusfināliem Turcijas čempionātā un FIBA Eirokausā.

Pēc tam viņa sezonu pavadīja Polijas augstākās līgas komandā Gdiņas "Basket 90", bet 2018./2019.gada sezonā spēlēja "TTT Rīga" vienībā, palīdzot tai sasniegt Eirolīgas ceturtdaļfinālu.

Vītola spēlējusi trīs Eiropas čempionāta finālturnīros un 2018.gada Pasaules kausa izcīņā. Latvijas izlasē Vītola devusies laukumā 81 spēli, kurās vidēji guvusi 6,7 punktus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu