Federers nepiedalīsies Tokijas olimpiskajās spēlēs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rodžers Federers
Rodžers Federers Foto: Reuters/ScanPix

Viens no pasaules vēsturē labākajiem tenisistiem šveicietis Rodžers Federers nepiedalīsies Tokijas olimpiskajās spēlēs, kas no 23. jūlija līdz 8. augustam risināsies Japānas galvaspilsētā.

8. augustā Federers svinēs 40. dzimšanas dienu, taču ceļgala trauma viņam liegs piedalīties olimpiskajās spēlēs.

Federers karjerā izcīnījis divas olimpiskās godalgas - 2008. gadā Pekinā viņš kļuva par čempionu dubultspēlēs kopā ar Stanu Vavrinku, bet 2012. gadā Londonā viņš izcīnīja sudrabu vienspēlēs, finālā piekāpjoties Endijam Marejam no Lielbritānijas.

ATP vienspēļu pasaules rangā Federers patlaban ieņem 9. vietu. Viņam pērn bija divas ceļgala operācijas.

Federers ir viens no trim tenisistiem, kuri izcīnījuši 20 čempiona titulus "Grand "Slam" vienspēļu turnīros. To paveikuši arī spānis Rafaels Nadals un serbs Novaks Džokovičs.

Dalību olimpiskajās spēlēs atsaukusi arī Lielbritānijas sieviešu tenisa pirmā rakete Johanna Konta, kura WTA rangā ieņem 39. vietu.

30 gadus vecā tenisiste nav varējusi pienācīgi sagatavoties olimpiskajām spēlēm, jo inficējās ar Covid-19. Viņa nav varējusi trenēties jau divarpus nedēļas.

Iepriekšējās vasaras olimpiskajās spēlēs, kas 2016. gadā notika Riodežaneiro, Konta sasniedza vienspēļu turnīra ceturtdaļfinālu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu