Latvijas sieviešu basketbola izlasei vasaras sākumā bijušas pamatotas cerības spēlēt Eiropas čempionātā

Mārtiņš Kļavenieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas sieviešu basketbola izlase.
Latvijas sieviešu basketbola izlase. Foto: Latvijas Basketbola savienība

Latvijas sieviešu basketbola izlasei jūnija sākumā bija pamatotas cerības piedalīties Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīrā, kuram komandai neizdevās kvalificēties gada sākumā, jo latvietes bija pirmās rezervistes, lai aizvietotu ar Covid-19 sasirgušās izlases.

Latvijas izlases kandidātes ceturtdien sāka 10 dienu treniņnometni, lai sagatavotos novembrī gaidāmajai Pasaules kausa kvalifikācijai. Šo gatavošanos izlase noslēgs 1.augustā, kad paredzēta pārbaudes spēle pret Somijas valstsvienību. 

Latvijas izlases galvenais treneris Gundars Vētra sarunā ar žurnālistiem ceturtdien atklāja, ka jūnijā notikusī treniņnometne bija ar iespējamu skatu uz potenciālo dalību EČ finālturnīrā jūnija otrajā pusē.

"Jūnijā bija pirmā nometne. Tur bija variants spēlēt Eiropas čempionātā, ja nu gadījumā kāda komanda pēdējā brīdī "atlec" Covid-19 vai kādu citu iemeslu dēļ. Mums pienāca paziņojums, ka esam pirmie aiz svītras. Tad sapratām, ka ir jāpagatavojas. Divas nedēļas ar tādu domu trenējāmies. Beigu beigās gan kļuva skaidrs, ka uz čempionātu tomēr nebrauksim. Mums tā nometne tik un tā bija ļoti vērtīga," izteicās Vētra.

Valstsvienības vadība pārstāvji neoficiālā sarunā ar TVNET atzina, ka iespēja spēlēt EČ tik tiešām bijusi reāla, jo pastāvēja bažas, ka uz finālturnīru nevarēs doties Beļģija.

EČ no 17. līdz 27.jūnijam notika Spānijā un Francijā. Finālā ar 63:54 Serbija uzvarēja mājinieces francūzietes.

Šobrīd izlases darbā piedalās 12 spēlētājas, viņu vidū trīs ASV augstskolu studentes. Valstsvienības vadība komunicē ar kolēģiem Amerikā, lai panāktu atļauju spēlētāju līdzdalībai kvalifikācijas turnīra spēlēs novembrī, kad studentu čempionāts vēl nebūs sācies.

Uz valstsvienības nometni uzaicinātas U-20 izlases spēlētājas Vanesa Jasa un Ketija Vihmane. Individuālo plānu dēļ šoreiz treniņos nepiedalās Elīna Babkina, Kristīne Vītola un Kate Krēsliņa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu