Latvijas olimpietis Borodavko pirms Tokijas olimpiskajām spēlēm inficējies ar Covid-19 (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Jevgeņijs Borodavko (no kreisās)
Jevgeņijs Borodavko (no kreisās) Foto: EPA/LETA

Latvijas džudo cīkstonis Jevgeņijs Borodavko neilgi pirms Tokijas olimpiskajām spēlēm inficējies ar Covid-19, liecina TVNET rīcībā esošā informācija, kuru apstiprināja arī Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

Borodavko ar koronavīrusu, visticamāk, inficējies treniņnometnē Spānijā, noskaidroja TVNET.

LOK preses sekretāre Marita Vilciņa un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks portālam TVNET apstiprināja, ka Latvijas džudistam konstatēts pozitīvs Covid-19 tests. 

Borodavko izlidot bija paredzēts 26. jūlijā un dienu vēlāk ierasties Tokijā, taču analīžu dēļ dalība olimpiskajās spēlēs viņam ir liegta.

"23. jūlijā džudistam Jevgeņijam Borodavko, veicot pirmo nepieciešamo Covid-19 testu pirms došanās uz Tokijas olimpiskajām spēlēm, tika konstatēta inficēšanās ar Covid-19 infekciju. Atkārtotais nazofaringiālais tests arī uzrādījis pozitīvu rezultātu, kas Borodavko liedz dalību startam savās ceturtajās olimpiskajās spēlēs. Jevgeņijs atzīst, ka šī ziņa viņam ir ļoti nepatīkama, jo treniņu un sagatavošanās procesā ieguldīts liels darbs, taču dzīvē ne vienmēr notiek tā, kā plānots," teikts LOK paziņojumā. 

Sacensības Tokijā viņam bija paredzēts sākt pret ungāru Miklošu Cirjenicu, kurš karjeras laikā izcīnījis pa vienai uzvarai "Grand Slam" un "Grand Prix" posmos. Pirms pieciem gadiem Riodežaneiro viņš piedzīvoja zaudējumu savā pirmajā cīņā.

34 gadus vecais Borodavko piedalījies trijās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas. 2012. gadā Londonā viņš izcīnīja 9. vietu. 

Borodavko regulāri startējis pasaules un Eiropas čempionātos. 2020. gadā Vecā kontinenta čempionātā viņš ierindojās 9. vietā. 

Startējot svara kategorijā līdz 100 kg, Borodavko Eiropas čempionātos ieguvis trīs bronzas godalgas, pēdējo no tām 2013. gadā Budapeštā.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu