Latvijas komandas jaunākā olimpiete Maļuka: Ļoti vēlos cīnīties par medaļām

CopyDraugiem X Whatsapp
Ieva Maļuka
Ieva Maļuka Foto: Reuters/ScanPix

Ir grūti samierināties ar to, ka vēl neesmu gatava cīnīties par medaļām, pēc starta Tokijas olimpiskajās spēlēs norādīja Latvijas delegācijas jaunākā sportiste, peldētāja Ieva Maļuka. 

Maļuka pirmdien Tokijā piedalījās 200 metru brīvā stilā peldējumā. Priekšsacīkšu pirmajā peldējumā starp dalībniecēm viņa bija ātrākā ar rezultātu divas minūtes un 3,75 sekundes. Tas ir par 2,6 sekundēm lēnāk nekā viņai piederošais Latvijas rekords.

"Šoreiz neizdevās uzstādīt kārtējo Latvijas rekordu un uzlabot savu rezultātu, bet es noteikti ieguvu milzīgu pieredzi. Ceru, ka tā nākotnē nāks man par labu," sarūgtinājumu par rezultātu pauda Maļuka.

Sacensībās startēja 29 peldētājas. Latvijas pārstāve ieņēma 24. vietu un pusfinālam nekvalificējās.

"Domāju, ka šobrīd neesmu vēl gatava pieņemt to (šo rezultātu). Visiem gadās. Man ir 18 gadi, es vēl neesmu nobriedusi sportiste. Es vēl tikai attīstos," apņēmības pilna ir jaunā peldētāja.

"Uzkrāju pieredzi un gatavojos saviem labākajiem startiem un rezultātiem, bet ir grūti samierināties, ka vēl neesmu gatava cīnīties par medaļām, jo es to ļoti vēlos," mērķus neslēpa Maļuka.

"Cerams, ka es varēšu izdarīt labus secinājumus un ka man viss izdosies," piebilda Latvijas sportiste.

Maļuka startēs arī trešdien, kad viņai paredzēta dalība 100 metru brīvā stila peldējumā. Starts paredzēts plkst. 13.07 pēc Latvijas laika.

Peldētājas mamma Jeļena Maļuka (agrāk Rubļevska) izcīnīja sudraba medaļu 2004. gada Atēnu olimpiskajās spēlēs modernajā pieccīņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu