Ščerbatihs: Vakcinācija pirms olimpiskajām spēlēm sabojātu sportistu gatavošanos (29)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Viktors Ščerbatihs
Viktors Ščerbatihs Foto: Edijs Pālens/LETA

Vakcinācija pret Covid-19 izbojātu pašmāju labāko svarcēlāju gatavošanās plānu Tokijas olimpiskajām spēlēm un varētu ietekmēt viņu spēju sasniegt augstvērtīgu rezultātu, intervijā TV3 ziņām sacīja treneris Viktors Ščerbatihs.

Latvijas Svarcelšanas federācijas (LSF) prezidents un olimpiešu Artūra Plēsnieka un Ritvara Suhareva treneris Ščerbatihs pirmdien izlidoja uz Tokiju. Plēsnieks un Suharevs ceļā devās jau svētdien.

Pirms kāpšanas lidmašīnā Ščerbatihs intervijā TV3 ziņām lika noprast, ka Plēsnieks un Suharevs nav vakcinēti pret Covid-19, jo trenera nostāja ir pret vakcinēšanos pirms tik atbildīga starta.

"Ja mums būtu izvēle - maksāt štrāfus vai kaut ko, mēs maksātu štrāfu, bet mani sportisti pirms olimpiskajām spēlēm, es neatļautu viņiem vakcinēties. Saprotu, ka ir problēmas, bet nē.

Mēs braucam startēt un sasniegt lielu rezultātu. Tā vakcinācija, saku godīgi, sabojās treniņu posmu, treniņu gatavošanos. Pietiek uz vienu dienu sabojāt veselību, un jau būs rezultāts slikts. Pēc Olimpiādes - obligāti! Bet pirms Olimpiādes es neatļautu. Neatļautu un viss," tiešs bija LSF prezidents.

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) jau paudusi, ka Ščerbatiham "jābūt gatavam rēķināties ar savas rīcības sekām", vēsta TV3.

Tokijas olimpisko spēļu dalībnieki vakcināciju pret Covid-19 varēja sākt jau aprīļa beigās. LOK atklāj, ka no 33 Latvijas delegācijā iekļautajiem sportistiem 29 ir vakcinēti. Visticamāk, ka divi no četriem nevakcinētajiem ir Suharevs un Plēsnieks.

Treneru pulkā vakcinēti 34 no 37 cilvēkiem.

Komentāri (29)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu