Japānai vēl divas zelta medaļas džudo sacensībās

CopyDraugiem X Whatsapp
Sori Hamada
Sori Hamada Foto: Reuters/ScanPix

Tokijas olimpisko spēļu džudo sacensībās turpina dominēt Japānas sportisti, un ceturtdien sievietēm svara kategorijā līdz 78 kilogramiem triumfēja Sori Hamada, bet vīriešiem svara kategorijā līdz 100 kilogramiem uzvarēja Ārons Volfs.

Japānis fināla cīņā ar "ippon" pieveica Guhamu Čo no Dienvidkorejas.

Bronzas medaļas šajā disciplīnā ieguva portugālis Žorže Fonsēka, kurš ar "vaza-arī" pārspēja Šeidiju Elnahasu no Kanādas, un Krievijas Olimpiskās komitejas pārstāvis Nīazs Iljasovs, kurš ar "vaza-arī" bija pārāks par Varlamu Liparteliani no Gruzijas.

Volfs uzvarēja svara kategorijā, kurā gatavojās piedalīties arī Latvijas džudo cīkstonis Jevgeņijs Borodavko, bet neilgi pirms došanās uz Tokiju viņš inficējies ar Covid-19 un šī iemesla dēļ nepiedalījās olimpiskajās spēlēs.

Sievietēm svara kategorijā līdz 78 kilogramiem finālcīņā Hamada ar "ippon" pārspēja Madlēnu Malongu no Francijas.

Bronzas cīņās vāciete Anna Marija Vagnere ar "vaza-arī" pieveica Kaljemu Antomarči no Kubas un brazīliete Majra Agiara ar "ippon" pārspēja Hjundži Jūnu no Dienvidkorejas.

Džudo sacensībās Japāna Tokijas olimpiskajās spēlēs līdz šim izcīnījusi desmit medaļas - astoņas zelta un pa vienai sudraba un bronzas medaļai.

Kosovai ir divas zelta medaļas, bet Francijai ir viena zelta, trīs sudraba un viena bronzas medaļa. Savukārt Gruzijai džudo ir viena zelta un divas sudraba medaļas. Kopumā džudo sacensībās Tokijas olimpiskajās spēlēs vismaz vienu medaļu izcīnījušas 22 delegācijas.

Džudo sacensības Tokijas olimpiskajās spēlēs turpināsies līdz 31.jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu