Mūze pēc fiasko olimpiskajās spēlēs pauž gatavību krasām pārmaiņām

CopyDraugiem X Whatsapp
Līna Mūze
Līna Mūze Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze pēc neveiksmīgām sacensībām Tokijas olimpiskajās spēlēs pauž gatavību ieviest lielas pārmaiņas, sarunā ar klātesošajiem žurnālistiem teica sportiste.

Mūze ar rezultātu 57,33 metri ierindojās 14. vietā 15 meiteņu konkurencē B kvalifikācijas grupā. Kopumā sacensības viņa noslēdza 26. pozīcijā starp 30 metējām.

Pirms tam Palameika ar rezultātu 60,94 metri ieņēma 4. pozīciju  grupā un ar 12. labāko rezultātu kvalificējās finālam, savukārt Kociņa traumas dēļ nespēja šķēpu raidīt tālāk par 58,84 metru atzīmi, ierindojoties 21. pozīcijā.

"Tas nav mans rezultāts. Protams, tas sit pa pauri, ja pēc pirmā metiena uz tablo redzi tādu rezultātu. Tas nav saistīts ne ar fizisko formu, ne tehnisko izpildījumu. Jau pēc pēdējā metiena sapratu, ka vaina ir kaut kur zemapziņā. Visticamāk, ka tas tā ir kopš Amsterdamas, kur saplēsu celi," secina Mūze.

"Čempionātos nevaru ieskrieties no visa spēka, kā es to daru, piemēram, komercmačos. Tas nav saistīts ar tehniku vai spēku. Analizējot zemapziņa ir vienīgā vaina, kuru varu atrast," domā šķēpmetēja.

"Visu laiku strādāju pie psiholoģiskās sagatavotības. Mums šeit ir Aldis Cīrulis, kurš strādā pie tā. Viņš teica, ka viss ir kārtībā. Izejot uz skrejceliņa, tur kaut kas notiek. Nu nevar tā būt," piebilda Latvijas vieglatlēte.

"Kad pirms mēneša saārstējām potīti, tad jau man gāja labāk. Tomēr pēdējos mačos man bija 58 metri," neapmierināta ar rezultātu bija Mūze.

Pēc trīs gadiem Parīzē gaidāmas nākamās olimpiskās spēles.

"Es redzu tikai to, ka man ir jāmaina pilnīgi viss. Tas attiecas gan uz treneru sastāvu, gan visu pārējo. Trešo reizi pēc kārtas ir noticis tā, kā ir noticis. Tas nozīmē, ka kaut kas nav kārtībā. Mainīšu visu, ja jutīšu, ka gribu to tālāk darīt."

"Ja man būs vēlme, tad jā - turpināšu. Negribu mest tikai komercmačos, gribu mest lielajos mačos, kur aizstāvu Latvijas godu," uzsvēra sportiste.

Mūze pēdējos gados sadarbojās ar Somijas šķēpmešanas treneri Kimmo Kinnunenu.

"Šogad no 12 mēnešiem, gatavojoties olimpiskajām spēlēm, treneri Covid-19 dēļ redzēju tikai divus mēnešus. Šādā tehniskā sporta veidā tas nav pieļaujami."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu