Grigorjeva: Esmu priecīga, ka man nav ko nožēlot

CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Grigorjeva (pa kreisi)
Anastasija Grigorjeva (pa kreisi) Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas brīvā stila cīkstone Anastasija Grigorjeva ir priecīga, ka viņai nav ko nožēlot, jo gatavošanās process Tokijas olimpiskajām spēlēm esot bijis perfekts, sarunā ar mediju pārstāvjiem pauda sportiste.

Grigorjeva, startējot svara kategorijā līdz 62 kilogramiem, sacensību pirmajā kārtā jeb astotdaļfinālā ar rezultātu 0:8 zaudēja olimpisko spēļu zelta medaļas pretendentei Kirgizstānas sportistei Aisulu Tinibekovai.

Ja pretiniecei izdosies sasniegt finālu, Grigorjeva varēs piedalīties gandarījuma turnīrā un cīnīties par bronzu.

"Protams, ka priecīgs un laimīgs cilvēks var būt tikai tad, ja izdodas uzvarēt. Ja zaudē, tad ir vilšanās. Ne visai izdevās sekot trenera instrukcijām. Ja vēl pirmajā periodā varēju viņai kaut kā tikt līdzi, aizsardzībā nokontrolēt viņas uzbrukumus, tad otrajā periodā vairs nevarēju atrast atslēgu, lai atspēlētu tik lielu pārsvaru. Tur jau sāku mēģināt izpildīt metienu, taču tāda līmeņa sportisti pēdējās sekundēs nepārspēsi. Uz to arī nav jācer, ir jācīnās visas sešas minūtes," kritiski savu sniegumu vērtēja Grigorjeva.

"Šīs ir olimpiskās spēles. Es uz šejieni braucu ne jau tādēļ, lai cerētu uz veiksmīgu izlozi un lai iegūtu vājākas pretinieces. Mēs gatavojāmies tā, lai uzvarētu katru pretinieci. Rezultāts šobrīd ir tāds, kāds tas ir. Atliek cerēt, ka viņai izdosies tikt finālā, tad man būs iespēja vēl cīnīties," turpināja cīkstone no Daugavpils.

"Šīs ir olimpiskās spēles. Domāju, ka būs arī pārsteigumi. Tomēr ar visu sirdi ceru, ka viņai izdosies iekļūt finālā."

Grigorjeva uzskata, ka viņa olimpiskajām spēlēm sagatavojusies labā līmenī.

"Jutos tiešām gatava. Atskatoties uz savu treniņu procesu, esmu priecīga par to, ka man nav ko nožēlot. Treniņu process bija perfekts, darbs ir ieguldīts labs. Neko negribētu mainīt."

Grigorjeva pauda, ka otrā perioda sākumā viņai bija iespējas pacīnīties par uzvaru, taču viņa savas izdevības neizmantoja.

"Pirmais periods beidzās 0:2, būtībā tas ir viens uzbrukums. Es iznācu uz otro periodu ar domu, ka jāpaņem divi punkti un tad jau sāktos cita cīņa. Palaidu iespēju vienreiz un otrreiz, līdz bija jau 0:6. Palika vairs tikai minūte laika. Bija vēl kaut kādi bezcerīgi uzbrukumi, bet nu sanāca, kā nu sanāca, - rezultātu paši redzējāt."

Atmosfēra šajās olimpiskajās spēlēs ir citādāka, jo klātienē sacensības skatītāji nevar apmeklēt.

"To vispār es nejutu. Es gatavojos tikai paklājam - es, treneris un pretiniece, kā tāds vakuums. Kā jau katrās sacensībās, kad atrodos uz paklāja, atmosfēra mani neskar."

Grigorjeva startēs savās trešajās olimpiskajās spēlēs. 2012. gadā Londonā viņa izcīnīja 9. vietu, bet Riodežaneiro viņa ierindojās 8. pozīcijā.

31 gadu vecā Grigorjeva ir trīskārtēja Eiropas čempione, kontinenta meistarsacīkstēs viņas kontā ir arī divas sudraba un viena bronzas medaļa.

Savukārt pasaules čempionātos Grigorjeva izcīnījusi divas bronzas godalgas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu