Pļaviņa un Toča treneris Samoilovs: Citi domā par naudu, mēs domājam par Olimpiādi (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš (no kreisās), treneris Genādijs Samoilovs un Edgars Točs piedalās
Pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš (no kreisās), treneris Genādijs Samoilovs un Edgars Točs piedalās Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs cītīgi gatavojušies Tokijas olimpiskajām spēlēm, kamēr citi koncentrējušies peļņai komercturnīros, norādīja sportistu treneris Genādijs Samoilovs.

Pļaviņš un Točs negaidīti sasnieguši olimpisko spēļu pusfinālu. Rezultāts jau šobrīd ir labāks, nekā sākumā tika cerēts.

"Edgars teica, ka programma minimums ir piektā vieta. Šis uzdevums ir izpildīts, nu jāspēlē tālāk," teica treneris Samoilovs.

Pļaviņš un Točs ceturtdaļfinālā pārspēja Brazīlijas duetu Alisonu Seruti un Alvaru Filju, kuriem turnīrā bija piešķirts 4. numurs, kamēr latviešiem ir 14. numurs.

Alisons iepriekšējās divās olimpiskajās spēlēs izcīnīja medaļas. 2016. gadā Riodežaneiro viņš kļuva par čempionu, bet 2012. gadā Londonā izcīnīts sudrabs.

Tāpat brazīlieša kontā ir divas zelta godalgas pasaules čempionātos - 2011. un 2015. gadā. 

"Mums bija izstrādāta ļoti laba taktika - puiši darīja to, kas bija sarunāts," atzina Samoilovs.

"Uzdevums bija servēt pa garo (Alisons) un piespiest viņu skriet. Jāservē viņam pa vidu, lai viņš skrien un nogurst."

Treneris uzslavēja Pļaviņa sniegumu, kā arī atzina, ka lielā karstuma dēļ Alisons ātri nogura, neskatoties uz to, ka viņš ir dienvidnieks atšķirībā no mūsējiem, kuri tomēr ir ziemeļnieki.

"Mārtiņš ļoti labi nospēlēja. Būtu citādāks laiks, varbūt būtu citādāka spēle. Viņam (Alisonam) spēlēs pret Latviju vienmēr ir grūti, neskatoties uz to, ka viņš ir pasaules un olimpiskais čempions," sprieda Samoilovs.

"Puiši izskatās labā sportiskā formā. Edgars jūtas labi, bet Mārtiņš atzina, ka ir sakrājies nogurums," piebilda treneris.

"Mārtiņam ir ielikti labi pamati. Viņš visu ziemu aktīvi strādāja, tāpat arī pavasarī un vasarā trenējās. Mēs upurējām turnīrus, kur daudzi domā tikai par naudas pelnīšanu, - mēs tikmēr domājām tikai par Olimpiādi." 

Latvijas tandēmam pusfinālā ceturtdien pretī stāsies turnīrā ar pirmo numuru izliktie norvēģi Annešs Mūls un Kristians Sērums, kas ir pēdējo gadu labākais pāris pasaulē.

Pļaviņš un Točs spēlēs pret norvēģiem piedzīvojuši piecus zaudējumus pēc kārtas - divreiz 2019. gadā un trīsreiz 2018. gadā.

Mūls un Sērums pēdējos trīs gadu pēc kārtas triumfējuši Eiropas čempionātā. Viņi kļuva par Pasaules tūres uzvarētājiem 2019. un 2018. gadā.

"Uzdevums vienkāršs - jāservē pa Mūlu, un tad Edgars liks bloku. Pēc tam jāspēlē fināls pret Kataru," salīdzinoši nenopietni pusfinālus prognozēja Samoilovs.

Otra pusfināla pāris noskaidrosies vēlāk. Ceturtdaļfinālos spēkosies Šerifs Junuse un Ahmeds Tidžans no Kataras pret Itālijas duetu Paolo Nikolai un Danieli Lupo, kā arī krievi Vjačeslavs Krasiļņikovs un Oļegs Stojanovskis cīnīsies pret Jūliusu Toli un Klemensu Vikleru.

Pusfināla mači paredzēti ceturtdien.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu