Olimpiskajam čempionam Krūmiņam apakšstilba saites plīsums, nevarēs trenēties aptuveni mēnesi

Precizēts
Mārtiņš Kļavenieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas 3x3 basketbola izlases spēlētājs Edgars Krūmiņš "Ghetto Basket Stop 4/Junior Slam dunk" sacensību atlases laikā tiekas ar atbalstītājiem.
Latvijas 3x3 basketbola izlases spēlētājs Edgars Krūmiņš "Ghetto Basket Stop 4/Junior Slam dunk" sacensību atlases laikā tiekas ar atbalstītājiem. Foto: Evija Trifanova/LETA

Tokijas olimpisko spēļu čempions 3x3 basketbolā Edgars Krūmiņš saņēmis magnētiskās rezonanses izmeklējumu atbildi, kurā teikts, ka viņam apakšstilba kaulu saites plīsuma dēļ būs jāizlaiž aptuveni mēnesis, sarunā ar TVNET pastāstīja Latvijas izlases kapteinis Agnis Čavars.

(Precizēta Edgara Krūmiņa diagnoze un atlabšanas laiks.)

Latvijas 3x3 izlase 28.jūlijā Tokijā kļuva par vēsturē pirmo čempioni šajā sporta veidā vīriešiem, finālmačā ar rezultātu 21:18 pārspējot Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) komandu.

Latvijas basketbolisti zelta medaļas izcīnīja, spītējot tam, ka daļu no mača nevarēja aizvadīt kājas savainojumu guvušais Krūmiņš. Pirmie novērojumi liecināja, ka viņam varētu būt ieplīsis apakšstilba kauls.

Izlases kapteinis sarunā ar TVNET pirmdien pauda, ka saņemti magnētiskās rezonanses izmeklējuma rezultāti, kas lūzumu neuzrāda.

"Tikko Krūmiņš dabūja magnētiskās rezonanses atbildes. Kāds mēnesis, varbūt nedaudz mazāk, būs jāiztiek bez sportošanas. Ir konstatēts saites plīsums, bet kauli nav traumēti, tāpēc rehabilitācija nebūs tik ilga," atklāja Čavars.

"Pazīstot Edgaru, viņš noteikti jau pēc nedēļas rausies uz treniņiem. Tieši tagad ir tas mirklis, kad var savest veselību kārtībā, jo augusta beigās jau sāksies sacensības. Šobrīd mums palīdzēs rotācijas maiņas spēlētājs Artūrs Strēlnieks. Treniņi atsākas jau rīt. Jālaiž tālāk, kā saka."

Vēlāk ar TVNET sazinājās Krūmiņš, kurš precizēja savu diagnozi un atlabšanas laiku. Viņam esot konstatēts apakšstilba kaulus kopā saturošās saites plīsums. Rehabilitācija prasīšot aptuveni sešas nedēļas.

Tokijā kopā ar Latvijas komandu bija izlases galvenais treneris Raimonds Feldmanis un fiziskās sagatavotības treneris Dāvis Feikners, kā arī fizioterapeits Oskars Urbanovičs. Nozīmīga loma titula izcīnīšanā bija arī A.Strēlniekam, kurš kā komandas piektais spēlētājs palīdzēja sekmēt kvalificēšanos olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu