Latvijas hokejisti Rīgā sāk cīņu par olimpisko ceļazīmi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Latvijas hokeja izlase šodien sāk cīņu par dalību 2022. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs. Kvalifikācijas turnīrā "Arēnā Rīga" Harija Vītoliņa vadītā komanda plkst. 19.30 spēkiem mērosies ar Itālijas valstsvienību.

Itālijas izlase pirms došanās uz Rīgu aizvadīja trīs pārbaudes spēles, visās piedzīvojot zaudējumu, turklāt nevienā no mačiem itāļi neguva vairāk par vieniem vārtiem. 

Vispirms itāļi ar 1:4 piekāpās Vācijas DEL līgas komandai Augsburgas "Panther", nākamajā spēlē ar 1:4 zaudēja citai DEL vienībai Berlīnes "Eisbaren", bet pēdējā pārbaudē ar tādu pašu rezultātu atzina Austrijas izlases pārākumu. 

Pēdējo reizi Latvija - Itālija tikās šajā vasarā pasaules čempionātā Rīgā, kad uzvaru ar 3:0 svinēja Latvijas komandu, kuru vēl tobrīd vadīja Bobs Hārtlijs

Šodien oficiālā spēlē debiju pie Latvijas izlases stūres piedzīvos Vītoliņš. 

Latvijas komanda, gatavojoties olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, divreiz Rīgā tikās ar Norvēģijas izlasi. Pirmajā mačā latvieši ar 4:2 guva uzvaru, bet otrajā spēlē pie panākuma 4:1 tika Norvēģijas hokejisti. 

Izvēloties Latvijas sastāvu, Vītoliņš pēdējos atskaitīja vārtsargu Rūdolfu Lazdiņu, aizsargus Artūru Kuldu, Ņikitu Mateiko un Kristapu Zīli un uzbrucējus Eduardu Tralmaku, Oskaru Batņu, Haraldu Egli un Rihardu Mareni.

Batņa, Marenis un Zīle šogad pārstāvēja Latvijas izlasi Rīgā notikušajā pasaules čempionātā.

Vārtsargi Mareks Mitens un Artūrs Šilovs, aizsargi Kārlis Čukste un Sandis Smons un uzbrucējs Deniss Smirnovs Latvijas valstsvienības rindās piedzīvos savu pirmo lielo turnīru.

 

Kvalifikācijas turnīra E grupas spēles no 26. līdz 29. augustam norisināsies "Arēnā Rīga". Par vienīgo ceļazīmi uz Pekinu cīnīsies Latvijas, Francijas, Itālijas un Ungārijas izlase.

Latvijas hokeja izlases spēlētāju saraksts 2022. gada Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram

Vārtsargi: Ivars Punnenovs, Artūrs Šilovs, Mareks Mitens.

Aizsargi: Ralfs Freibergs, Oskars Cibuļskis, Kristiāns Rubīns, Sandis Smons, Kristaps Sotnieks, Uvis Balinskis, Kārlis Čukste, Jānis Jaks.

Uzbrucēji: Teodors Bļugers, Zemgus Girgensons, Rūdolfs Balcers, Lauris Dārziņš, Miks Indrašis, Andris Džeriņš, Rodrigo Ābols, Deniss Smirnovs, Renārs Krastenbergs, Mārtiņš Dzierkals, Kaspars Daugaviņš, Rihards Bukarts, Roberts Bukarts, Ronalds Ķēniņš.

Latvijas izlase bija piedalījusies četrās ziemas olimpiskajās spēlēs pēc kārtas - 2002. gadā Soltleiksitijā, 2006. gadā Turīnā, 2010. gadā Vankūverā un 2014. gadā Sočos, bet uz 2018. gada Phjončhanas Olimpiādi ceļazīme netika izcīnīta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu