Jānis Blūms paziņo par karjeras beigām

CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Blūms
Jānis Blūms Foto: FIBA.com

Basketbolists Jānis Blūms nolēmis noslēgt profesionāļa gaitas, vēsta ieraksts "Instagram" kontā.

Pieredzes bagātais Blūms par nākotnes plāniem paziņoja pirmdienas rītdienā, savā "Instagram" profilā publicējot ierakstu.

"Iepriekš, lasot profesionālu sportistu paziņojumus par profesionāla sportista karjeras noslēgšanu, vienmēr esmu domājis, kas gan liek sportistam saprast, ka profesionālajai karjerai jāpieliek punkts? Kas būs tas izšķirošais punkts manā karjerā, lai es varētu ar pilnu pārliecību pateikt - viss, man pietiek. Tagad es skaidri zinu, manā dzīvē basketbola nekad nepietiks. Šajā stāstā manis ir pieticis profesionālam basketbolam, un tas ir jāmāk pieņemt. Es cenšos. Šodien es noslēdzu savu profesionāla basketbolista karjeru," vēstīts paziņojumā.

Jānis Blūms
Jānis Blūms Foto: Jānis Škapars/TVNET

"Basketbols, kopš es vispār spēju sevi atcerēties, ir bijusi man identitāte, mana sirds, mana pārliecība un mana mīlestība pret Latviju. 22 gadi profesionālā basketbolā, 20 gadi Latvijas izlasē, 10 gadi kā Latvijas izlases kapteinim, 170 spēles Latvijas izlasē, praktiski bez pārtraukuma - dienu no dienas, gadu no gada. Kad man jautā, kas man šo 22 gadu laikā ir sniedzis vislielāko gandarījumu, tad es nešauboties varu teikt, ka tie ir bijuši mirkļi kopā ar Latvijas izlasi savu skatītāju priekšā," karjeras spilgtākos mirkļus atminas Blūms.

Blūms ierakstā uzsver, ka līdz šim dzīvē vienmēr visu sasniedzis ar smagu darbu un maksimālu atdevi. Ar šādu pašu nostāju viņš plāno iet arī savu tālāko ceļu.

"Jaunais gala mērķis vēl ir neskaidrs, tukšuma sajūta ir neizmērojama, bet zemapziņā es tomēr jūtu, ka savu pēdējo spēli es vēl neesmu nospēlējis. Paldies Jums," pauž Blūms.

Pagājušajā gada jūlijā Blūms atgriezās sev zināmajā Itālijas A sērijas vienībā Redžo di Emīlijas "Unahotels".Komanda ar Blūmu līgumsaistības pārtrauca pagājušā gada decembra vidū. 

38 gadus vecais Blūms aizvadītajā sezonā Itālijas A sērijā piedalījās četros mačos, kuros vidēji 7,5 minūtēs guva 1,5 punktus.

Blūms februārī bija apņēmies palīdzēt Latvijas izlasei 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēs, taču galvenais treneris Roberts Štelmahers viņu neiekļāva kandidātu sarakstā.

2019./20.gada sezonā Blūms atgriezās "VEF Rīga" sastāvā un 20 Latvijas-Igaunijas čempionāta spēlēs vidēji laukumā pavadīja 20,1 minūti, to laikā caurmērā gūstot 10,4 punktus. Tāpat viņš vidēji mačā izcīnīja 1,5 atlēkušās bumbas un atdeva 2,2 rezultatīvas piespēles.

Jānis Blūms
Jānis Blūms Foto: Zane Bitere/LETA

Savukārt FIBA Čempionu līgā 39 gadus vecais basketbolists 11 spēlēs caurmērā izcēlās ar 9,4 punktiem, 1,8 atlēkušajām bumbām un 1,5 rezultatīvām piespēlēm.

"VEF Rīga" ar Blūmu sastāvā 2019./20.gada sezonā arī tika atzīta par Latvijas Basketbola līgas uzvarētāju.

Vēl pirms atgriešanās Rīgā Blūms sezonu nospēlēja Krievijas klubā Permas "Parma".

2015./16.gada sezonā Blūms pārstāvēja Itālijas A sērijas klubu Avelīno "Sidigas", bet traumas dēļ vietējā čempionātā aizvadīja tikai deviņas spēles. Vēl pirms tam viņš spēlēja spēcīgajā Grieķijas vienībā Atēnu "Panathinaikos".

Karjeras laikā Blūms spēlējis arī Latvijas klubos "Brocēni", "Skonto" un "Ventspils", divas reizes kļūstot par valsts čempionu, kā arī Vloclavekas "Anwil" komandā no Polijas, Lietuvas vienībā Viļņas "Lietuvos rytas", Itālijas klubā Neapoles "Eldo", Spānijas vienībā Bilbao "Basket", kā arī Kazahstānas čempionē "Astana".

Latvijas izlases kapteinis valstsvienības sastāvā piedalījies sešos Eiropas čempionātos, kopumā laukumā izejot 170 spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu