Foto Pārsteigums paralimpiskajās spēlēs: Apinis iegūst bronzas medaļu (5)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Pirmdien saņemta informācija, ka Indijas sportists Vinods Kumars (Vinod Kumar), kurš 29. augusta sacensībās sasniedza trešo labāko rezultātu, aizmetot disku 19,91 metru tālu, ir startējis nepareizā medicīniskajā klasē, un viņa rezultāts ir anulēts. Līdz ar to trešo labāko rezultātu Tokijas paralimpiskajās spēlēs diska mešanā F-52 veselības klasē sasniedzis Latvijas pārstāvis Aigars Apinis.

Ļoti spēcīgā konkurencē paravieglatlēts Apinis disku aizmeta 19,54 metrus tālu.

Būdams viens no pasaules top sportistiem, Apinis sacensībās sagādāja nopietnu konkurenci un satraukumu citu valstu atlētiem. Pats sportists atzīst, ka konkurence viņa disciplīnā paaugstinās ar katru gadu, un aizvien vairāk ir tādu sportistu, kuri met tālāk par 19 metriem.

Apinis ir četrkārtējs paralimpisko spēļu čempions. Viņa paralimpiskais rekords diska mešanā ir 21 metrs, ko viņš sasniedza 2012. gada Londonas paralimpiskajās spēlēs.

2016. gada paralimpiskajās spēlēs Riodežaneiro Apinis izcīnīja zelta medaļu diska mešanā, 2012. gada paralimpiskajās spēlēs Londonā – zelta medaļu lodes grūšanā un sudraba medaļu diska mešanā. 2008. gadā Pekinā viņš izcīnīja zelta medaļu diska mešanā un sudraba medaļu lodes grūšanā. Savukārt 2004. gadā paralimpiskajās spēlēs Atēnās viņš izcīnīja zelta medaļu diska mešanā, bet 2000. gadā Sidnejas paralimpiskajās spēlēs – bronzas medaļu lodes grūšanā un bronzas medaļu diska mešanā.

Aigars Apinis
Aigars Apinis Foto: Publicitātes foto

Paralimpiskās spēles Tokijā notiek no 24. augusta līdz 5. septembrim. Līdz šim tās Latvijai bijušas notikumiem un piedzīvojumiem bagātas. Rihards Snikus ar godalgoto zirgu King of the Dance izcīnīja sudraba medaļu paraiejādē.

Sudraba medaļu diska mešanā izcīnīja arī vieglatlēte Diāna Dadzīte, pārspējot savu personīgo rekordu. Savukārt Latvijas peldētājs Jurijs Semjonovs S8 klasē 100 m peldējumā uz muguras izcīnīja vietu finālā un ieguva 8. vietu. Jaunā sportiste Baiba Rorbaha vālītes mešanas sacensībās uzstādīja personīgo rekordu.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu