Latvijas basketbolisti uzzina Pasaules kausa kvalifikācijas pretiniekus

CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas vīriešu basketbola izlase 2023. gada Pasaules kausa (PK) kvalifikācijas pamatturnīrā spēlēs vienā grupā ar Serbiju, Beļģiju un Slovākiju.

Eiropas zonā startēs 32 komandas, kuras sadalītas astoņās grupās. 12 labākās komandas iegūs tiesības startēt PK finālturnīrā, kas 2023. gada septembrī notiks Japānā, Indonēzijā un Filipīnās.

Kvalifikācijas spēles paredzētas trijos "logos" - 2021. gada novembrī, 2022. gada februārī un jūnija beigās. No katra četrinieka trīs labākās iekļūs kvalifikācijas otrajā kārtā, un 2022. gada augustā un novembrī, kā arī 2023. gada februārī aizvadīs vēl pa sešām spēlēm ar kaimiņu grupas vienībām (A+B, C+D, E+F, G+H).

Latvija bija izlikta 4. grozā, līdz ar to mūsu valstsvienību nevarēja ielozēt vienā grupā ar Horvātiju, Melnkalni vai Ukrainu.

Serbija tika ielozēta no 1. groza, Beļģija no 5. groza, bet Slovākija no 8. groza.

Tikmēr kaimiņi Lietuvas basketbolisti F grupā ielozēti ar Čehiju, Bosniju un Hercegovinu un Bulgāriju.

Savukārt Igaunijas izlase D grupā spēkosies ar Vāciju, Poliju un Izraēlu.

A grupa - Serbija, Slovākija, Beļģija, Latvija

B grupa - Baltkrievija, Lielbritānija, Grieķija, Turcija

C grupa - Horvātija, Zviedrija, Somija, Slovēnija

D grupa - Izraēla, Vācija, Igaunija, Polija

E grupa - Francija, Portugāle, Ungārija, Melnkalne

F grupa - Bosnija un Hercegovina, Lietuva, Bulgārija, Čehija

G grupa - Gruzija, Ziemeļmaķedonija, Spānija, Ukraina

H grupa - Krievija, Nīderlande, Islande, Itālija

Foto: FIBA.com

Kvalifikācijas turnīrs vienlaikus risināsies vēl trijās FIBA zonās. Amerikas zonā 16 komandas cīnīsies par 7 ceļazīmēm, Āfrikā 16 komandas - par 5 ceļazīmēm, Āzijā un Okeānijā 16 komandas - par 6 ceļazīmēm (spēlēs arī rīkotājvalstu Japānas un Filipīnu komandas, kurām garantētas tiesības spēlēt finālturnīrā; Indonēzija saņems automātisko ceļazīmi, ja 2022. gada jūlijā paredzētajā Āzijas kausa izcīņā iekļūs labāko astoņniekā).

Latvijas basketbolisti augustā pārvarēja PK priekškvalifikāciju, izcīnot četras uzvaras četrās spēlēs. Mūsējie divreiz pārspēja Rumāniju un divreiz Baltkrieviju, mačus aizvadot "Arēnā Rīga".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu