Kariņš: Ierobežojums sportistiem saņemt prēmiju tikai par vienu medaļu būtu maināms

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Ierobežojums, kas pašlaik ļauj sportistiem saņemt prēmiju tikai par vienu medaļu, būtu maināms, Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" pauda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) iepriekš norādīja, ka pašreiz spēkā esošo sistēmu paredz noteikumi par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru. Arī pasaules vai Eiropas čempionātos, Pasaules kausu sacensībās, ja sportistam ir bijuši vairāki sasniegumi, tad naudas balvu piešķir tikai par vienu sasniegumu - par to, par kuru pienākas lielākā naudas balva.

Lai arī Latvijas Paralimpiskās komitejas jātnieks Rihards Snikus pirmdien Tokijas paralimpiskajās spēlēs jāšanas sportā iejādē izcīnīja sev otro sudraba godalgu, bet Diāna Dazīte izcīnījusi sudraba medaļu diska mešanā, bet bronzu - šķēpa mešanā, sportisti saņems vienu naudas balvu, nevis divas.

Sportistam Tokijas paralimpiskajās spēlēs šī ir otrā sudraba godalga, tomēr regulējums paredz, ka viņam tiks pasniegta naudas balva par augstāko sasniegumu, kas par sudraba medalu ir 85 373 eiro. Savukārt viņa treneri un apkalpojošais personāls kopā var pretendēt uz naudas balvu līdz 42 686 eiro apmērā.

Snikus Tokijas paralimpiskajās spēlēs jāšanas sportā iejādē brīvā stila disciplīnā izcīnīja sudraba godalgu. Snikus un viņa partnera zirga "King of the dance" sniegums sacensībās iejādē I pakāpes brīvā stila disciplīnā tika novērtēts ar 82,087%, kas bija otrs labākais rezultāts.

Latvijas paralimpieši Tokijā jau ir izcīnījuši piecas medaļas - trīs sudraba un divas bronzas. Divas sudraba medaļas izcīnījis paralimpiskais jātnieks Rihards Snikus ar zirgu "King of the dance". Diska mešanā sudraba medaļa, bet šķēpa - bronza ir Dadzītes un tikai bronza - Aigara Apiņa kontā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu