Gedvils ievēlēts Lietuvas Basketbola federācijas prezidenta amatā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Vids Gedvils
Vids Gedvils Foto: Krepšinio namai (Facebook)

Par Lietuvas Basketbola federācijas (LKF) prezidentu otrdien Kauņā ievēlēts Vids Gedvils, informē LKF.

Gedvils prezidenta krēslā nomainīs priekšgājēju Arvīdu Saboni, kurš šajā amatā pirmo reizi tika ievēlēts 2012.gadā, bet četrus gadus vēlāk viņu atkārtoti pārvēlēja.

LKF prezidenta vēlēšanu kongresā piedalījās 136 biedri, no kuriem 77 savu balsi atdeva par bijušo Lietuvas sieviešu basketbola izlases treneri Gedvilu.

31 balsu ieguva Latvijā savulaik strādājušais Ramūns Butauts, bet Roberts Javtoks izpelnījās 28 biedru uzticību. Uzvaru vēlēšanās garantēja 69 biedru balsis.

Pēc rezultātu paziņošanas Gedvils pateicās visiem LKF biedriem, tostarp arī tiem, kuri balsoja par konkurentiem. Viņš pauda pārliecību, ka arī Butautam un Javtokam atradīsies vieta Lietuvas basketbolā.

Paredzams, ka līdz ar Gedvila ievēlēšanu prezidenta amatā par ģenerālsekretāru kļūs Mindaugs Balčūns. Par treneru darbu atbildīgs būs Rūtenis Paulausks, Petrs Tutlis strādās mārketingā, Valdemāram Čomičam uzticēta pēckarjeras integrācijas jautājumi, bet Iļja Laurs ieņems investīciju programmu konsultanta amatu. Par basketbola attīstību gādās Gintare Petronīte, savukārt Alberts Skurvids atbildēs par sporta zinātni un pētniecību.

Gedvils prezidenta amatā ievēlēts līdz 2024.gada vasaras beigām jeb Parīzes olimpisko spēļu noslēgumam.

Ar pārtraukumiem Gedvils vairākkārt strādājis Lietuvas Seimā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu