Rīgas "Dinamo" šodien KHL sezonas pirmā mājas spēle (1415)

CopyDraugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo" hokejisti
Rīgas "Dinamo" hokejisti Foto: dinamoriga.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" šodien 14.sezonas pirmajā mājas spēlē tiksies ar Čeļabinskas "Traktor" komandu.

Mačs "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19.30.

"Dinamo" sezonu sāka ar trīs izbraukuma spēlēm - vispirms tika piedzīvoti minimāli zaudējumi 2:3 pret Jaroslavļas "Lokomotiv" un Maskavas CSKA komandām, bet pēc tam gūta uzvara 6:5 pār Pekinas "Kuņluņ Red Star" vienību.

"Traktor" aizvadījusi divas spēles un arī abas noslēgušās ar vienu vārtu starpību. Vispirms Čeļabinskas hokejisti mājās ar 3:2 papildlaikā pārspēja Novosibirskas "Sibrij", bet turpinājumā viesos ar 4:5 pagarinājumā zaudēja Helsinku "Jokerit".

Mājas spēļu turpinājumā Rīgas klubs tiksies ar "Lokomotiv", Ņižņijnovgorodas "Torpedo" un Nursultanas "Baris" komandām.

Abas komandas KHL savā starpā tikušās 26 reizes, bet tikai nepilnu ceturto daļu maču jeb septiņas uzvarējuši rīdzinieki, visos gadījumos cīņas noslēdzot pamatlaikā. Iepriekšējā sezonā abos dueļos uzvarēja Čeļabinskas hokejisti.

"Dinamo" pagājušajā sezonā bija vienīgā komanda, kas regulāro čempionātu noslēdza ar mazāk nekā desmit uzvarētām spēlēm. "Dinamieši" pamatlaikā uzvarēja vien piecos mačos, bet papildlaikā svinēti vēl četri panākumi.

Rīgas klubā no pagājušās sezonas trim rezultatīvākajiem spēlētājiem palicis vien pieredzes bagātais Lauris Dārziņš. Viņš 41 spēlē izcēlās ar 7+16, būdams trešais rezultatīvākais komandā. Līderis ar 39 rezultativitātes punktiem (16+23) bija tagad jau Maskavas apgabala "Vitjaz" spēlējošais Miks Indrašis, savukārt tuvākais sekotājs Mārtiņš Dzierkals izcēlās ar 10+14.

Rīgas komanda starpsezonā aizvadīja četras oficiālās pārbaudes spēles - 13.augustā Piņķos pret Latvijas izlases kandidātu komandu (5:1), kā arī divas spēles Somijā pret Helsinku "Jokerit" 19. un 20.augustā (0:5 un 2:5). Savā pēdējā pārbaudes mačā "dinamieši" Daugavpilī ar 2:3 papildlaikā piekāpās Minskas "Dinamo".

"Dinamo" galvenais treneris šosezon ir krievu speciālists Sergejs Zubovs, bet viņam asistē Valērijs Kuļibaba, Oļegs Orehovskis un Edgars Lūsiņš. Ģenerālmenedžera pienākumus pilda Edgars Buncis.

Rīdzinieki Gagarina kausā nav spēlējuši septiņas sezonas pēc kārtas, aizvadītajā sezonā paliekot pēdējā vietā līgā.

Komentāri (1415)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu