FIB nāk klājā ar informāciju lietā, kurā Kobe Braients tika apsūdzēts izvarošanā (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kobe Braients
Kobe Braients Foto: Reuters/ScanPix

ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) nācis klājā ar jaunu informāciju lietā, kurā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne savulaik tika apsūdzēts sievietes izvarošanā, vēsta ārzemju mediji.

2003. gadā Braients ārstēja ceļgala traumu Kolorādo štata pilsētā Edvardsā, kur viesnīcas numurā viņam bija sekss ar sievieti, kura vēlāk viņu apsūdzēja izvarošanā.

NBA zvaigzne noliedza apsūdzības un apgalvoja, ka dzimumakts noticis pēc abpusējas piekrišanas. Vēlāk abas puses panāca vienošanos un apsūdzības lieta tika izbeigta, kad sieviete atteicās liecināt.

FIB nesen nāca klajā ar 17 lapu ziņojumu, kurā ir pierādījumi, ka šveiciešu kultūrists (bodybuilder) Patriks Grabers piedāvājis par trīs miljoniem ASV dolāru "parūpēties, lai Braienta problēma ar seksuālās vardarbības skandālu pazustu". 

Grabera vārds lietā gan nav minēts, taču zināms, ka 2004. gadā viņš tika notiesāts uz trim gadiem par nozieguma plānošanu. Grabers piedāvājumu Braientam bija nosūtījis pa pastu vēstulē.

Braienta apsargi un juristi vēstuli nogādāja Losandželosas apgabala šerifa departamentam, kas izmeklēšanā iesaistīja FIB.

Graberu apcietināja 2003. gada 18. septembrī, kad likumsargi aizsegā tikās ar aizdomās turamo, kurš bija gatavs saņemt pirmo maksājumu viena miljona ASV dolāru apmērā.

Pieckārtējais NBA čempions un ilggadējā Losandželosas "Lakers" komandas zvaigzne 41 gada vecumā pērn janvārī gāja boja helikoptera avārijā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu