Video ⟩ TVNET sociālais projekts: lakrosa spēlētāja Eiženija Matilēviča

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

TVNET sociālā projekta trešajā sezonā noskaidrosim stipendiju ieguvējus trīs kategorijās - sportisti, sportistes un treneri. Piektajā sērijā uzrunājām lakrosa spēlētāju Eiženiju Matilēviču, kura studē Rīgas Stradiņa universitātē (RSU).

Sociālā projekta galvenais mērķis ir atbalstīt jaunos sportistus, kuriem ir vēlme studēt un apvienot studijas ar lielo sportu. Ideja radās basketbola leģendai Valdim Valteram, ņemot vērā viņa pieredzi. Sportistam izglītība ir ļoti svarīga, jo sportista karjera ir īsa.

Dalībai trešās sezonas projektā pieteiktas astoņas meitenes un tikpat puišu. Salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem jaunums ir perspektīvo treneru kategorija. Uz treneriem pavisam noteikti var attiecināt teicienu - mūžu dzīvo, mūžu mācies. 

Ar katru stipendijas pretendentu tiks izveidota video intervija, kas būs redzama portālā TVNET. Iepazīstot jaunos sportistus un trenerus, katrā kategorijā pirmo trīs vietu ieguvēji saņems stipendiju 1000 eiro apmērā.

Stipendiju ieguvējus, tāpat kā iepriekšējos gados, noteiks TVNET apmeklētāju aptaujā. Stipendiju pretendentus izvirzīja attiecīgo sporta veidu federācijas.

Vērts atzīmēt, ka šovasar Tokijas olimpiskajās spēlēs startēja pieci sportisti, kas iepriekš ir piedalījušies TVNET sociālajā projektā - Helvijs Babris (BMX), Roberts Akmens (smaiļošana), Anastasija Grigorjeva (brīvā cīņa), Agate Rašmane (šaušana) un Daniils Bobrovs (peldēšana).

Trešās sezonas dalībnieces meiteņu kategorijā

  1. Dinija Sanda Pāvelsone (basketbols, RSU)
  2. Anna Krūmiņa (futbols, LU)
  3. Lāsma Ozola (volejbols, LU)
  4. Elīna Mārtiņa (handbols, LSPA)
  5. Eiženija Matilēviča (lakross, RSU)
  6. Undīne Vektere (frisbijs, LLU)
  7. Patrīcija Mūrniece (regbijs, RSU)
  8. Laura Gaugere (florbols, RTU)

Papildus šim visam šosezon tiek veidotas arī intervijas ar Latvijas sportistiem, kuri savulaik ir studējuši ASV. Tie ir pieredzes stāsti, kas var noderēt jauniešiem, kuri sportu vēlas apvienot ar izglītību. Līdz šim publicēti četri stāsti:

Projektu atbalsta 11TV, Reck, LNK Industries un TVNET.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu