Jānis Jaks: Gaisotne komandā pie Vītoliņa ir savādāka (115)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Jaks
Jānis Jaks Foto: Yury Kuzmin

Latvijas hokeja izlases aizsargs Jānis Jaks atklājis, ka Boba Hārtlija vadībā valstsvienībā bija stingri jāievēro disciplīna, noteikumi, bet pie Harija Vītoliņa viss ir krietni brīvāk.

Hārtlijs neilgi pēc pasaules čempionāta Rīga atstāja Latvijas izlases galvenā trenera amatu, viņa vietā stājoties Vītoliņam, ar kuru noslēgta vienošanās pēc sistēmas 2+1 gads. 

Vītoliņa vadībā Latvijas nacionālā komanda izcīnīja tiesības piedalīties 2022. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs. 

"Protams, salīdzinot trenerus, taktiskā ziņā ir vairākas izmaiņas. Bet, kad Bobs bija galvenais treneris, viss bija ļoti stingri. Tomēr, spēlējot hokeju, tas ir jāizbauda, jādara viss ar prieku. Pasaules čempionātā Rīgā tā nebija. Gaisotne komandā ir savādāka, viss kļuvis daudz brīvāk. Domāju, ka tas bija galvenais iemesls, kāpēc mēs spēlējām tik labi. Neviens no mums nebija sasaistīts, visi spēlēja savu hokeju," KHL mājas lapā citēts Jaks. 

Viņš izcēla Latvijas - Francijas spēli olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, kad "Arēnā Rīga" bija pilnas tribīnes. Latvijas komandai tā bija izšķirīgā cīna par ceļazīmi uz Pekinu. Tika gūta uzvara ar 2:1. 

"Pēdējais signāls, pēc kuras kļuva skaidrs, ka dodamies uz Olimpiādi... Tas ir kaut kas īpašs. Nekad neesmu spēlējis olimpiskajās spēlēs, tāpēc esmu patiesi satraukts. Mēs visi esam patiešām priecīgi," neslēpa Jaks. 

Jaks veiksmīgi sācis sezonu Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), "Soču" komandas rindās piecās spēlēs izceļoties ar vārtu guvumu un divām rezultatīvām piespēlēm. Viņš tika nosaukts par KHL pirmās nedēļas labāko aizsargu. 

Jaks atklāja, ka Latvijas izlases ģērbtuvēs olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra laikā paviesojies arī Oļegs Znaroks, kurš valstsvienības darbā piedalījās konsultanta statusā. 

"Dažreiz viņš [Znaroks] atradās arī uz soliņa, palīdzot treniņos. Viņš mums izklāstīja, kā un ko darīt labāk. Oļegam kopā ar Hariju izdevās radīt labu gaisotni. Viņi zina, ko dara. Galu galā viņi ir olimpiskie čempioni," norādīja Jaks. 

2022. gada Pekinas olimpisko spēļu grupu sadalījums vīriešu hokeja turnīrā:

A grupa - Kanāda, ASV, Vācija, Ķīna

B grupa - Krievijas Olimpiskās komitejas komanda, Čehija, Šveice, Dānija

C grupa - Somija, Zviedrija, Slovākija un Latvija

Pekinas olimpiskās spēles risināsies no 4. līdz 20. februārim.

Vīriešu hokeja turnīrā piedalīsies 12 komandas, kas sadalītas trīs grupās. Katras grupas uzvarētāja un vēl labākā otrās vietas ieguvēja kvalificēsies ceturtdaļfinālam. Savukārt pārējās komandas pēc grupu turnīra aizvadīs spēli, kurā cīnīsies par iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Komentāri (115)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu