Kēls, visticamāk, neturpinās darbu ar Latvijas izlasi

Gatis Kreceris
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Avo Kēls
Avo Kēls Foto: CEV

Latvijas volejbola izlases galvenais treneris Avo Kēls, kura vadībā nacionālā komanda iekļuva Eiropas čempionāta (EČ) izslēgšanas spēļu turnīrā, visticamāk, neturpinās darbu ar Latvijas valstsvienību.

Pats Kēls sabiedriskajam medijam LSM.lv sacīja: "Teiksim tā, es kopumā esmu bijis kādas izlases galvenais treneris 13 gadus, un man jau drīz būs 60 gadi. Es savu darbu šeit esmu izdarījis. Sekošu līdzi spēlētājiem, ko viņi paveiks savos klubos, jo īpaši nākamgad."

Latvijas Volejbola federācijas (LVF) ģenerālsekretārs Kaspars Timermanis otrdien sarunā ar TVNET lika noprast, ka Kēls varētu neturpināt darbu ar Latvijas izlasi, taču tiešā tekstā to nepateica. 

Viņš atklāja, ka igauņu speciālistam ar vairākiem izlases pieredzējušākajiem spēlētājiem nav bijušas labas attiecības. 

Ir jautājumi arī par izlases sniegumu piecu setu cīņās. Eiropas čempionātā pret Slovākiju un Horvātiju Latvijas izlase zaudējumu piedzīvoja tieši piecu setu spēlēs.  

Timermanim pēc Eiropas čempionāta ar pašu Kēlu sarunas nav notikušas. Līgums ar treneri ir noslēdzies un, visticamāk, tiks izsludināts konkurss uz Latvijas izlases galvenā trenera amatu. Steigas gan nav, jo nākamais turnīrs ar izlases dalību ir pēc nepilna gada. Galveno treneri valstsvienībai varētu izraudzīties līdz šī gada beigām. 

Avo Kēls (no kreisās) un Romāns Saušs
Avo Kēls (no kreisās) un Romāns Saušs Foto: eurovolley.cev.eu

"Es domāju, ka svaigi vēji komandā ienesīs jaunu enerģiju. Es pazīstu puišus, viņi pazīst mani. Būs jauns treneris, jaunas prasības, droši vien arī jaunas darba metodes," LSM.LV pauda Kēls. 

Kēla darbu vēl izvērtēs LVF Treneru komisija. 

Šobrīd 58 gadus vecais Kēls par Latvijas izlases galveno treneri tika apstiprināts 2017. gadā. Viņa vadībā Latvijas valstsvienība pirmo reizi 26 gadu laikā iekļuva Eiropas čempionāta finālturnīrā. 

Kēls savulaik vadīja arī Igaunijas izlasi. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu