Kids: Porziņģis ir ne tikai lielisks basketbolists...

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānšāviņš no video

Dalasas "Mavericks" galvenais treneris Džeisons Kids pēc viesošanās Latvijā ESPN raidījumā "Jump" izteicies, ka Kristaps Porziņģis ir ne tikai lielisks basketbolists, bet arī labs cilvēks.

Kids pie Porziņģa viesojās augusta vidū.

"Tas bija neticami. Vēl viena skaista vieta," sacīja Kids, kurš Rīgā tika manīts arī kādā bārā. "Man ar viņu [Porziņģi] vajadzēja satikties. Pāris reizes kopā ieturējām vakariņas, es redzēju, kā viņš trenējas. Man vienkārši vajadzēja redzēt, kāds viņš ir savās mājās. Bieži eiropiešus nesanāk redzēt viņu mājās. Man bija iespēja turp doties un pabūt kopā ar viņu. Mēs lieliski pavadījām laiku."

Par "Mavericks" stūrmani Kids kļuva vasaras sākumā, kad galvenā trenera amatā nomainīja ilggadējo Dalasas komandas vadītāju Riku Kārlailu.

Pirms darba "Mavericks" komandā Kids par galveno treneri strādāja Bruklinas "Nets" un Milvoki "Bucks", bet pēdējos pāris gadus bija Losandželosas "Lakers" treneru korpusā.

Iepriekš Kids, runājot par Porziņģa lomu komandā, norādīja: "Mēs gribam, lai viņš (uzbrukumā) kustas un dara to pašu, ko darīja, pirms viņam (izslēgšanas spēlēs) tika uzticēts uzdevums pildīt konkrētu lomu. Manuprāt, galvenais ir tas, ka viņš jūtas ērti un pierod pie jaunajām lietām. Bet es domāju, ka KP aizvadīs kolosālu sezonu."

Pagājušajā sezonā regulārajā čempionātā Porziņģis caurmērā guva 20,1 punktu un izcīnīja 8,9 atlēkušās bumbas, bet izslēgšanas turnīrā viņa rādītāji vidēji spēlē bija pieticīgāki - 13,1 punkts un 4,5 atlēkušās bumbas. Viņš gan ik pa laikam tika kritizēts par savu sniegumu aizsardzībā. 

"Porziņģis ir ne tikai lielisks basketbolists, bet arī lielisks kā cilvēks. Mēs visi zinām... nu, es tikko uzzināju, ka viņam patīk cīņas sports, bokss un tamlīdzīgi. Biju sajūsmā par iespēju viesoties pie viņa un uzzināt par viņu ko jaunu. Jā, lieliski pavadīts laiks," pauda Kids. 

Viens no Kida nākamās sezonas galvenajiem uzdevumiem ir uzlabot Porziņģa integrāciju uzbrukumā un mēģināt latvieša sniegumu atgriezt iepriekšējā līmenī.

Dalasas "Mavericks" treniņnometne sāksies 28. septembrī, bet regulārās sezonas pirmo spēli aizvadīs 21. oktobrī Atlantā pret vietējo "Hawks".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu