Porziņģim kritums arī ESPN reitingā (3)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AFP/SCANPIX

Salīdzinot ar vērtējumu pirms iepriekšējās sezonas, kritumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) 2021./2022. gada sezonas labāko spēlētāju sarakstā ESPN skatījumā piedzīvojis Dalasas "Mavericks" latviešu garā gala basketbolists Kristaps Porziņģis.

Kā jau pēdējos gados ierasts, arī šogad ESPN pirms jaunās sezonas galdā liek sarakstu ar līgas Top 100 spēlētājiem 2021./2022. gada sezonai. 

Pērn Porziņģis līgas labāko sarakstā ierindojās 40. pozīcijā, bet nu ietekmīgā Ziemeļamerikas medija apskatnieki viņam atvēlējuši 50. vietu. 

Nesen savu vērtējumu par līgas Top 100 basketbolistiem sniedza arī prestižais "Sports Illustrated", kurā Porziņģis ierindots 58. pozīcijā. Gadu iepriekš viņam piešķīra 40. vietu. 

"Lielākās diskusijas ir par Porziņģa lomu uzbrukumā, ko viņš cer paplašināt. Bet viņa lielākā problēma aizvadītajā sezonā bija drastiskais solis atpakaļ aizsardzībā, norāda apskatnieks Tims Makmahons. 

"Porziņģis, kura mobilitāte bija ierobežota ceļgala operācijas dēļ, bija pretinieku uzbrukumu mērķis. Tas atspoguļojās arī viņa aizsardzības reitingā (115,3). Šis rādītājs "Mavericks" sastāvā bija pārliecinoši sliktākais. Vēl sezonu pirms tam viņš aizsardzību ietekmēja pozitīvi. To "Mavericks" vajadzēs arī šosezon."

Šogad ESPN reitingā nav cits latvietis Dāvis Bertāns no Vašingtonas "Wizards". Tiesa, 25 līgas labāko spēlētāju vārdi vēl nav atklāti. Taču diezgan droši var apgalvot, ka tik augstu Bertāns netiks novērtēts. 

Augstu ESPN rangā atradīsies "Mavericks" līderis Luka Dončičs, bet 79. vietā ir vēl viens Dalasas spēlētājs Tims Hārdevejs juniors, kurš iepriekšējās sezonas izskaņā bija Teksasas kluba uzbrukuma otrā opcija. 

Lietuvietis Domants Sabonis no Indiānas "Pacers" EPSN rangā atrodas 40. vietā, kas ir augstākā pozīcija no Baltijas basketbolistiem NBA

Starpsezonā Porziņģis trenējās Latvijā, bet nu jau paris nedēļas ir Dalasā.

Pagājušajā sezonā regulārajā čempionātā Porziņģis caurmērā guva 20,1 punktu un izcīnīja 8,9 atlēkušās bumbas, bet izslēgšanas turnīrā viņa rādītāji vidēji spēlē bija pieticīgāki - 13,1 punkts un 4,5 atlēkušās bumbas.

"Mavericks" jaunais galvenais treneris Džeisons Kids sola, ka gaidāmajā sezonā Porziņģis uzbrukumā biežāk tikšot "pie teikšanas".

Dalasas "Mavericks" jauno NBA sezonu sāks 22. oktobrī ar izbraukuma maču Atlantā pret vietējo "Hawks".

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu