Eiropas tenisisti ceturto reizi pēc kārtas uzvar Leivera kausā

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Eiropas tenisa komanda svētdien Bostonā nodrošināja uzvaru Leivera kausā, izcīnot trofeju arī vēsturē ceturtajā mačsacīkstē.

Eiropas tenisisti pasaules komandu uzvarēja ar rezultātu 14-1.

Pirms pēdējās dienas Eiropa bija vadībā ar 11-1 un vajadzēja tikai vienu uzvaru, lai nodrošinātu titulu. Vācijas tenisists Aleksandrs Zverevs duetā ar Krievijas sportistu Andreju Rubļovu dubultspēlē ar 6-2, 6-7 (4:7), 10:3 pārspēja amerikāni Railiju Opelku un kanādieti Denisu Šapovalovu, tādējādi nodrošinot uzvaru.

Ja iepriekšējās trīs cīņas par kausu bija gana sīvas, tad šoreiz Eiropas tenisisti svinēja pārliecinošu uzvaru.

Eiropas komandas sastāvā bija krievs Daniils Medvedevs (ATP 2.), grieķis Stefans Cicips (3.), Zverevs (4.), krievs Andrejs Rubļovs (5.), itālis Mateo Berretīni (7.) un norvēģis Kaspers Rūds (10.). Pasaules komandu pārstāvēja kanādieši Fēlikss Ožjē-Aljasims (11.) un Šapovalovs (12.), argentīnietis Djego Švarcmans (15.), amerikāņi Opelka (19.) un Džons Isners (22.), kā arī austrālietis Niks Kiris (95.).

Komandu kapteiņi bija attiecīgi leģendārie Bjērns Borgs un Džons Makinrojs.

Turnīrs, kuram šī bija ceturtā gadskārta, nosaukts austrālieša Roda Leivera vārdā. Viņš 1969.gadā kļuva par līdz šim pēdējo tenisistu vīriešu konkurencē, kurš kalendārajā gadā triumfējis visos četros "Grand Slam" turnīros.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu