Hārdevejs juniors par Porziņģi: Cilvēki, esiet tam gatavi. Tas būs biedējoši (4)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Treneri, partneri laukumā un pats spēlētājs no sevis šosezon gaida ļoti labu sniegumu, tā mediju dienā norādīja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Maverikcs" zvaigzne Kristaps Porziņģis. 

"Viņš vēlas atgriezties "All Star" līmenī, kādā bija pirms krusteniskās saites plīsuma," mediju dienā par savu komandas biedru sacīja Tims Hārdevejs juniors. "Viņš vēlas ne tikai pats gūt prieku no basketbola, bet padarīt priecīgu visu pilsētu."

Galvenais treneris Džeisons Kids norādīja, ka, atšķirībā no sava priekšgājēja Rika Kārlaila, vismaz sezonas ievadā plāno Porziņģi izmantot spēka uzbrucēja, nevis centra spēlētāja pozīcijā.

"Gribu, lai viņš ir basketbolists, kurš laukumā jūtas brīvi, lai nebaidās driblēt un izpilda metienus no distances, neaprobežojoties tikai ar metieniem aiz trīspunktu metiena līnijas," pauda Kids. 

Kids vēlas, lai Porziņģis laukumā darbotos ar lielu pārliecību. "Es tiešām ticu, ka viņam šī būs lieliska sezona."

Pats Porziņģis atklāja, ka nedaudz pieņēmies svarā. Viņš arī norādīja, ka pārmaiņas treneru korpusā komandai nāks par labu un sniegs jaunu enerģiju visā Dalasas kluba organizācijā.

"Kids bija ļoti talantīgs spēlētājs. Un ļoti gudrs laukumā," par jauno "Mavericks" galveno treneris sacīja Porziņģis. 

"Es viņu pazīstu pietiekami labi. Cilvēki, jums jābūt gataviem. Tas ir biedējoši. Pozitīvā ziņā. Neesmu viņu nekad iepriekš redzējis tik motivētu," par Porziņģi izteicās Hārdevejs. 

Starpsezonā Porziņģis daudz trenējās Latvijā. Viņš pilnveidojis savas basketbola iemaņas. Atšķirībā no pirmssezonas iepriekš, šai sezonai varēja gatavoties, būdams pilnībā vesels, necīnoties ar veselības likstām.

"Gribu rādīt savu labāko sniegumu un gribu izcīnīt uzvaras. Tas ir iemesls, kāpēc Marks Kjūbans ("Mavericks" kluba īpašnieks) vēlējās, lai esmu Dalasā. Arī Luka (Dončičs), Timijs (Hārdevejs) un visi pārējie vēlas gūt uzvaras. Ja mēs visi būsim uz viena viļņa, tad varam paveikt ko īpašu," izteicās Porziņģis. 

Dončičs norādīja, ka Porziņģis ir krietni labākā kondīcijā nekā pirms iepriekšējās sezonas. Īpaši jau psiholoģiskajā ziņā.

"Viņš ir 220 centimetrus garš un, būdams tik garš, var realizēt metienus gandrīz no jebkuras vietas. Domāju, ka viņam šī būs ļoti laba sezona," pauda Dončičs. 

Luka Dončičs
Luka Dončičs Foto: AP/Scanpix

Kjūbans esot ievērojis, ka Porziņģa un Dončiča attiecības esot uzlabojušās. Iepriekšējā sezonā medijos visai bieži parādījās informācija, ka abu starpā valda saspīlējums. 

Pagājušajā sezonā regulārajā čempionātā Porziņģis caurmērā guva 20,1 punktu un izcīnīja 8,9 atlēkušās bumbas, bet izslēgšanas turnīrā viņa rādītāji vidēji spēlē bija pieticīgāki - 13,1 punkts un 4,5 atlēkušās bumbas.

Iepriekšējā sezonā Porziņģis nereti tika kritizēts par sniegumu aizsardzībā. 

Dalasas "Mavericks" jauno NBA sezonu sāks 22. oktobrī ar izbraukuma maču Atlantā pret vietējo "Hawks".

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu