Krievijas hokeja izlasi vadīs Žamnovs, Znarokam tiek konsultanta amats (205)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Sputnik/LETA

Par Krievijas hokeja izlases galveno treneri iecelts Aleksejs Žamnovs, bet Oļegs Znaroks būs vienības konsultants, otrdien vēsta kaimiņvalsts mediji.

Lai gan iepriekš Krievijas medijos izskanēja, ka tieši Znaroks kļūs par hokeja izlases galveno treneri un vadīs komandu Pekinas ziemas olimpiskajās spēlēs, tā tomēr nenotika.

Pēc Krievijas Hokeja federācijas padomes sēdes otrdien oficiāli tika paziņots, ka vīriešu izlasi turpmāk vadīs savulaik izcilais centra uzbrucējs Žamnovs, kurš šosezon ir Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Maskavas "Spartak" jaunatnes sistēmas pārraugs.

Kā konsultanti Žamnovam palīdzēs Znaroks un līdzšinējais galvenais treneris Valērijs Bragins.

Jāizceļ, ka Žamnovs pēc hokejista karjeras beigām pārsvarā strādājis par hokeja funkcionāru, bet trenera arodā pēdējos gados darbojies tieši Krievijas izlasē kā galvenā trenera palīgs.

"Mēs ceram uz ilglaicīgu sadarbību ar Žamnovu. Jādomā vairākus ciklus uz priekšu. Viņš prot izveidot labas attiecības ar dažādu paaudžu spēlētājiem, ir izcils stratēģis, motivētājs un psihologs.

Znaroks un Bragins būs Žamnova konsultanti. Pateicamies viņiem, ka piekrita šādiem pienākumiem. Šie pieredzējušie speciālisti mums palīdzēs labi sagatavoties un startēt olimpiskajās spēlēs," sacīja Krievijas Hokeja federācijas prezidents Vladislavs Tretjaks.

Septembra ievadā sarunā ar TVNET vēlmi piesaistīt Znaroku Latvijas hokeja izlasei pauda Harijs Vītoliņš. Tad gan vēl nebija zināms, vai Znarokam ko piedāvās Krievijas Hokeja federācija.

Laikraksts "Sport Express" iepriekš vēstīja, ka Znaroks kļūs par Krievijas izlases galveno treneri, bet viens no viņa asistentiem būs Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Sergejs Zubovs.

Znaroka vadībā Krievijas izlase izcīnīja zelta medaļas 2018. gada olimpiskajās spēlēs Phjončhanā.

Znaroks Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā konsultēja Latvijas izlasi.

Krievijas Olimpiskās komitejas komanda Pekinā spēlēs vienā apakšgrupā ar Čehiju, Šveici un Dāniju.

Komentāri (205)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu