Dāvis Bertāns: Šovasar strādāju daudz vairāk

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Dāvis Bertāns šovasar ieguldījis daudz vairāk darba starpsezonā un jaunajai Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonai būs gatavs, mediju dienā preses pārstāvjiem pauda Vašingtonas "Wizards" snaiperis. 

"Pagājušā sezona bija viena no tādām, kuru vēlies aizmirst," mediju dienā norādīja Bertāns, kurš vasarā gana daudz trenējies Latvijā un pārstāvēja arī Latvijas izlasi 2023. gada Pasaules kausa (PK) izcīņas priekškvalifikācijas turnīrā. "Gribētu, lai šis viens gads manā karjerā tā arī paliktu. Lai varētu teikt, ka tas bija ārpus normas."

Bertāns 2020./2021. gada sezonā tālmetienus realizēja ar 39,5% precizitāti, kas bija otrs sliktākais rādītājs viņa NBA karjerā. 

"Snaiperiem nebūs tā, ka tie visas sezonas garumā metīs trīspunktu metienus ar 45% vai 50% precizitāti. Vienmēr gadīsies kāds kritums, kas būs kā neliels psiholoģisks pārbaudījums," sacīja Bērtāns. 

Iepriekšējā sezonā Bertāns "Wizards" sastāvā laukumā devās 57 regulārā čempionāta spēlēs, kurās vidēji guva 11,5 punktus un savāca 2,9 atlēkušās bumbas zem groziem. 

Starpsezonā "Wizards" komandu skāra visai būtiskas pārmaiņas. To atstāja galvenais treneris Skots Brukss, kura vietā stājās Vess Anselds. Tāpat vienību atstāja Rasels Vestbruks, kurš pārcēlās uz Losandželosas "Lakers". 

No Kalifornijas uz Vašingtonu devās Kails Kuzma, Montrezls Herels, Kenteviuss Keldvels-Poups. Klāt nācis arī Spensers Dinvidijs. 

"Šovasar strādāju daudz vairāk un noteikti esmu gatavs sezonai," pauda Bertāns. "Iepriekšējo sezonu pabeidzu ar traumu un pusi vasaras nācās atgūties."

Viņš norādīja, ka paies laiks, kamēr komandas biedru starpā izveidosies sapratne laukumā. 

"Pats svarīgākais šobrīd ir visiem turēties kopā un pēc iespējas ātrāk izveidot savstarpēju ķīmiju," teica Bertāns. "Nebūs nekāds pārsteigums, ja sezonas ievadā mums spēle īsti nevedīsies. Taču ceru, ka pēc iespējas ātri varēsim demonstrēt labu basketbolu."

Gatavojoties jaunajai sezonai, "Wizards" aizvadīs četras pārbaudes spēles. 

2021./2022. gada sezonu Vašingtona sāks ar izbraukuma spēli Toronto, kur tiksies ar vietējo "Raptors". 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu